Categorii
Stiri

Vaccinul anti-COVID livrat la spitalul din Slobozia în cutii de pizza

Vaccinul anti-covid a fost distribuit la Spitalul din Slobozia în cutii de… pizza.

Dozele de vaccin împotriva noului coronavirus au fost distribuite la Spitalul din Slobozia în cutii de pizza. Imaginile au fost publicate de publicația locală independentonline.ro.

Întrebat despre acest lucru, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare Valeriu Gheorghiță a precizat că nu este nicio problemă, în condițiile în care sunt respectate condițiile de temperatură la care trebuie păstrat vaccinul.

„Nu știam acest aspect, dar acest lucru nu are legătură cu siguranța în care sunt transportate. Este doar o modalitate prin care sunt separate acele doze. Important este să se respecte lanțul de frig. Este mai puțin important că acel ambalaj provine din altă sursă”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Acesta susține că temperatura la care este păstrat vaccinul este monitorizată în permanență până la momentul în care acesta ajunge în centrul regional.

Problema care ar trebui analizată este cum a fost manipulat vaccinul după ce a părasit centru regional și până a ajuns la locurile unde se face vaccinarea efectiv, știut fiind că vaccinul scos de la -80 de grade Celsius poate fi păstrat 5 zile în frigider normal și 5 ore, după ce a fost scos din frigider.

În prima zi a campaniei de vaccinare, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia s-au vaccinat 45 de cadre medicale. La nivel județean au fost distribuite 61 de flacoane de vaccin, pentru 305 imunizări. Dintru-un singur flacon se pot efectua 5 vaccinări.

Poate vă interesează și știrile de AICI…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *