Categorii
Nr. 5 / Septembrie - Octombrie 2008

Turtle Island – Paradisul din Fiji

Sunt numai câteva dintre cuvintele cu care adevăraţii cunoscători descriu frumuseţea naturală a Turtle Island din Fiji, locul de filmare al celebrei pelicule „Laguna albastră”.

Sunt numai câteva dintre cuvintele cu care adevăraţii cunoscători descriu frumuseţea naturală a Turtle Island din Fiji, locul de filmare al celebrei pelicule „Laguna albastră”. Un paradis perfect, aşa cum fiecare dintre noi şi-l imaginează, Turtle Island este locaţia ideală pentru o nuntă noncoformistă, pentru luna de miere, sau pur şi simplu pentru o vacanţă în doi. Vedete de la Hollywood se numără printre obişnuiţii acestui loc: Britney Spears sau Jessica Simpson (care şi-au petrecut aici luna de miere) Pierce Brosnan, Ringo Starr, Eddie Van Halen, Pamela Anderson, Tommy Lee..

Insula oferă vizitatorilor săi nu mai puţin de 14 plaje, cu nisip alb extrem de fin. Unele dintre acestea sunt învecinate cu zone de locuit, dar există şi plaje complet izolate, înconjurate de stânci înalte sau amplasate în golfuri. Turiştii pot alege de la plimbările pe plajă, înot în minunatele ape turcoaz, croaziere pe bărcile cu pânze, snorkeling, scuba diving, windsurfing, sailing, caiac pe mare, pescuit sau croaziere la apus, până la excursiile în jungla luxuriantă, căţărări pe dealuri sau plimbări călare. În plus, cuplurile de îndrăgostiţi pot rezerva o plajă pentru o zi şi se pot bucura de un picnic romantic, cu fructe de mare şi şampanie.

DE CE SĂ ALEGI TURTLE ISLAND?

Pentru că este un paradis în miniatură, o insulă privată, idilică, cu plaje superbe, intime şi spaţiu de cazare pentru numai 28 de oaspeţi, fără maşini, fără televizor sau telefon… Toate casele sunt prevăzute cu paturi mari de zi, pe verandă, camere deschise, podele de lemn, aşternuturi albe din in, covoare de piele de oaie, duşuri duble, jacuzziuri încastrate în podea, livinguri cu canapele lungi şi fotolii.

PUŢINĂ ISTORIE

Turtle Island a devenit paradisul care este astăzi după ce, în 1972, Richard Evanson, un inginer care a făcut avere în domeniul televiziunii prin cablu, a decis să cumpere insula nelocuită, Nanuya Levu. Locaţia de 500 de acri face parte din Insulele Yasawa, unde omul nostru a sosit cu nimic mai mult decât un generator, un frigider şi… un cort. Insula era pe atunci populată de capre sălbatice, iar Richard şi-a făcut un scop din a-şi construi o casă. O echipă de localnici a plantat pentru el sute de copaci, spre a reface mediul. A venit apoi contractul cu realizatorii filmului „Laguna albastră”, având-o pe Brooke Shields în rolul principal, acesta fiind şi momentul din care notorietatea insulei a început să ia amploare. Din 1980 proprietatea a fost deschisă oaspeţilor, iar de atunci dezvoltarea facilităţilor a fost una continuă, deşi numărul vizitatorilor este menţinut la cota minimă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *