Categorii
Nr. 2 / Martie - Aprilie 2008

The Palm Dubai, a opta minune a lumii

CELE MAI MARI INSULE ARTIFICIALE DIN LUME SUNT CUNOSCUTE SUB NUMELE DE THE PALM ISLANDS, THE PALM DUBAI SAU THE PALMS

CELE MAI MARI INSULE ARTIFICIALE DIN LUME SUNT CUNOSCUTE SUB NUMELE DE THE PALM ISLANDS, THE PALM DUBAI SAU THE PALMS

Realizat de ingineri olandezi, proiectul prinde viaţã pe coasta emiratului Dubai din Emiratele Arabe Unite. El constã în creş- terea suprafeţei uscatului cu 120 de kilometri, unde se ridicã vile rezidenţiale, apartamente, restaurante, cinematografe, mall-uri, baze sportive şi de întreţinere etc.

Totul e construit din piatrã şi nisip excavat, fãrã nici o influenţã negativã asupra mediului din acea regiune, insulele vãzute de sus având formã de palmier. Douã dintre ele, The Palm Jumeirah şi The Palm Jebel Ali, au împreunã 60 de hoteluri de lux, 4.000 de vile rezidenţiale, 5.000 de apartamente şi 300 de metri de poduri care leagã insulele de emirat. Dacã The Palm Jumeirarah este destinat odihnei şi relaxãrii, The Palm Jebel Ali e un paradis al distracţiei, în egalã mãsurã pentru adulţi şi copii, turişti şi rezidenţi. Cea de-a treia, cu 14 kilometri lungime şi 8,5 km lãţime va fi cea mai mare dintre ele. Se numeşte The Palm Deira – Dubai, este situatã în continuarea plajei Deirah şi e prevãzutã sã fie gata în 2010. Pe lângã mall-uri, baze sportive, restaurante şi cluburi, aici vor fi 8.000 de vile cu douã etaje, construite în trei stiluri diferite Premier Villas, Grand Villas şi Vista Town Homes. Este interesant de ştiut cã proprietãţile de pe cele trei insule sunt de vânzare, la ele având acces atât rezidenţii cât şi strãinii. Mai mult, locuinţele sunt scutite de impozite, prezintã siguranţã şi sunt scãldate de razele soarelui pe toatã durata anului.

Cetãţenii strãini care cumpãrã aici vile sau case, împreunã cu famillile lor, primesc vize pentru rezidenţã în Dubai contra cost, 5.000 de dinari de persoanã.

Pentru autoritãţile din Dubai, realizarea acestor insule înseamnã plasarea emiratului în topul turismului mondial, legã- turile cu lumea întreagã fiind fãcute de compania Emirates, una dintre cele mai dinamice de pe glob.

La aceastã orã deja emiratul Dubai are 4 milioane de turişti fiind la concurenţã cu insulele Antile. Iar în 2010 (când se aş- teaptã ca cele trei insule artificiale sã fie gata) sunt aşteptaţi 15 milioane de turişti şi, în 2015, 40 de milioane. În acest scop, compania aerianã Emirates a comandat 43 de giganţi ai aerului, Airbus A 380. Lucrãrile de extindere a aeroportului din Dubai sunt în curs de desfãşurare astfel încât, în 2010, sã poatã primi 60 de milioane de pasageri. De asemenea, Emirates Airlines propune pasagerilor care se îndreaptã spre Orientul Îndepãrtat sã tranziteze douã zile în Dubai, pentru cumpãrãturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *