Categorii
Nr. 2 / Martie - Aprilie 2008

Small Luxury Hotels

O NOUÃ MODÃ ÎN CEEA CE PRIVEŞTE VACANţELE FACE FURORI ÎN LUMEA BOGAţILOR. S-A DUS VREMEA CÂND LAS VEGAS, MONTE CARLO, NOUA ZEELANDÃ, DUBAI SAU „CLASICUL” HONOLULU ERAU CONSIDERATE DESTINAţIILE DE LUX PENTRU CEI CU BANI.

O NOUÃ MODÃ ÎN CEEA CE PRIVEŞTE VACANţELE FACE FURORI ÎN LUMEA BOGAţILOR. S-A DUS VREMEA CÂND LAS VEGAS, MONTE CARLO, NOUA ZEELANDÃ, DUBAI SAU „CLASICUL” HONOLULU ERAU CONSIDERATE DESTINAţIILE DE LUX PENTRU CEI CU BANI. ÎN 2008 SE POARTÃ DESTINAţIILE EXCLUSIVISTE, LOCURILE DE LA CAPÃTUL PÃMÂNTULUI, VACANţELE FÃRÃ PAPARAZZI ŞI FÃRÃ VECINI

Reţeaua Small Luxury Hotels (SLH) – 360 de hoteluri pentru care categoria 5 stele înseamnã prea puţin, este consideratã de presa internaţionalã de turism drept cea mai în vogã locaţie de vacanţã. Secret, discret, lux orbitor, la capãtul lumii. Atributele care au ridicat reţeaua de vile dezvoltate de un grup de investitori americani în cele mai ascunse zone din întreaga lume, la gradul de „destinaţia de vacanţã a anului 2008”. Destinaţie valabilã „for rich only”, selectarea viitorilor turişti fiind fãcutã la sânge, în „paradisul din SLH” neavând acces decât cei cu foarte mulţi bani, dar şi cu o faimã anume, în genul Angelinei Jolie şi a lui Brad Pitt.

VARIETATEA, LA ORDINEA ZILEI

Odatã intrat în circuitul vacanţelor din SLH, nu ai cum sã te plictiseş ti. Vilele sunt rãspândite în întreaga lume, de la „clasicele” Italia, Austria, Franţa Grecia, SUA şi pânã la destinaţii exotice: India, Laos, Tanzania, Kenya, Insulele Cook sau Insulele Channel, Republica Dominicanã, Cehia, Slovacia, Mauritius, Taiwan, Indiile de Vest, Vietnam, Coreea de Sud, dar şi China sau Rusia. Pentru cei dornici de peisaje paradisiace, existã vile SLH inclusiv în Fiji, Indonezia, Maldive, Bahamas, Sri Lanka sau Noua Zeelandã. Şi, poate cel mai important, dincolo de locaţia în care se aflã vila, este varietatea arhitectonicã extrem de bogatã a acestui lanţ de vile de lux, de la cele construite ca replici fidele ale unor castele medievale, la cabane tradiţionale de bârne, bungalow-uri şi construcţii futuriste din sticlã şi oţel. Dincolo de aşezare, esenţial este faptul cã vilele sunt plasate în locuri extrem de bine pãzite, în locaţii în care accesul se face exclusiv cu mijloace de transport speciale, de la jeep-uri şi pânã la elicoptere şi hidro-avioane.

SERVICII DE 7 STELE PLUS

O întreagã armatã de bucãtari, chelneri, sommelieri şi menajere, toţi educaţi sã fie „invizibili”, deservesc celor 360 de hoteluri din complexul SLH. „Serviciile sunt la cote incomparabile cu orice altã ofertã de pe piaţa turisticã. Practic, atunci când devii membru al SLH, nu va trebui decât sã formezi un numãr de telefon. Un elicopter sau o limuzinã de lux va sosi în scurt timp şi te va transporta la aeroport, iar de acolo, cu avioane private, la destinaţia doritã. Nu va trebui sã iei absolut nimic cu tine, în afarã de cel, cea sau cei cu care vei merge în vacanţã. Totul, de la masã, cazare, servicii şi inclusiv haine sunt incluse în tarif”, relateazã jurnaliştii de la Vacancies Newspaper. O vilã SLH poate caza, în acelaşi timp, între 20 şi 150 de persoane, bine- înţeles asta dacã vrei sã iei cu tine prietenii, ai vreo petrecere de companie sau sãrbãtoreşti cine ştie ce eveniment. Dacã alegi sã mergi doar cu soţia, restul camerelor vor fi libere, asigurându-ţi astfel cazarea în mod exclusiv. „De la apariţia acestui complex, ideea de 5 stele a devenit un standard inferior în materie de servicii hoteliere. Au apãrut clasele «superior», «deluxe», «junior apartment» şi «senior apartment», cel din urma grad însemnând uneori chiar un castel întreg de închiriat pentru câteva zile. Iar serviciile incluse merg de la cosmeticieni, bucãtari proprii, sommelieri şi pânã la antrenori personali pentru diverse sporturi, bijutieri şi creatori de modã, cu toţii la dispoziţ ia ta”, relateazã presa de specialitate.

OFERTE PENTRU TOATE GUSTURILE

Ofertele SLH sunt extrem de variate şi acoperã, spun specialiş tii, aproape toatã paleta de „dorinţe” de vacanţã. Din oferta SLH poţi alege „casa de la ţarã”, „centrul oraşului”, „casa de pe plajã”, „eco reserve”, „game lodge”, „golf resort”, „insula privatã”, ski sau spa resort, sau cu vedere la apã (waterfront), fie mare, lac de munte sau fluviu. În plus, îţi poţi alege chiar şi mobila, vremea, sporturile pe care vrei sã le practici, activitãţile de care eşti interesat şi, poate cel mai important, gradul de confidenţialitate pe care îl doreşti.

PREţURI DE LA 5.000 LA 25.000 DE DOLARI PE NOAPTE

Reţeaua Small Luxury Hotels, cu cele 360 de hoteluri ale sale, nu practicã tarife ieşite din comun, decât doar dacã pretenţiile sunt cu adevãrat speciale. În oferta disponibilã pe internet, o noapte de cazare la Old Bahama Bay Resort costã în jur de 1000 de euro, similarã unei camere de lux din Burj-al-Arab. La acest tarif se adaugã însã preţul serviciilor, transportul şi bacşişurile. „Preţurile sunt variate, dar cu siguranţã nu sunt mici. Sub 5.000 de euro pe noapte nu prea gãseşti camere, iar ca sã primeşti oferta all-inclusive, fii pregãtit sã plãteşti între 7.000 şi 10.000 de dolari pe noapte. De la aceastã sumã în sus, intervin condiţiile VIP, ce includ transport aerian privat, personal dedicat 24/24, spor de confidenţialitate etc.”, spun jurnaliştii.

SLH, LOCUL PENTRU CARE VEDETELE STAU LA COADÃ

Oferta reţelei Small Luxury Hotels este atât de bine primitã în piaţã, încât listele de aşteptare se întind pe luni de zile înainte, dacã nu chiar ani pentru unele locaţii. Nu e nici de mirare astfel faptul cã multe dintre vedetele de la Hollywood nici nu au acces în astfel de locuri, sau dacã o fac, atunci chiar ei se simt incluşi în rândul privilegiaţilor. „În vilele SLH au stat de la vedete ca Angelina Jolie şi Brad Pitt, ca şi miliardari necunoscuţi din ţãri bananiere. Au fost şefi de stat, de guvern, oameni de ştiinţã, sportivi dar şi personaje controversate. Pe toţi aceştia un singur lucru îi uneşte – banul, în cantitãţi incomensurabile”, scrie presa de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *