Categorii
Nr. 4 / Iulie - August 2008

Senzualitatea – Cuvântul de ordine al acestei veri

Se poartă rochiile lungi, cu tăieturi ample, din materiale fine precum voaluri, dantele şi mătăsuri, rochiile ce pun accent pe transparenţă, rochii pe un singur umăr, în culori vii, cu accente puternice sau, din contră, în clasicele culori alb-negru.

Se poartă rochiile lungi, cu tăieturi ample, din materiale fine precum voaluri, dantele şi mătăsuri, rochiile ce pun accent pe transparenţă, rochii pe un singur umăr, în culori vii, cu accente puternice sau, din contră, în clasicele culori alb-negru.

Se poartă şi rochii clasice, până la genunchi, cu decolteu în V, cu sau fără bretele, cu poale plisate sau drepte. Se poartă cochetele rochiţe gen baby doll, rochii cu croială simplă sau tip gogoşar, sau rochii care cad sinuos pe corp dar şi îndrăzneţele rochii mini. În plus, se poartă de la imprimeurile florale (mici sau mari), formele geometrice sau abstracte, la culorile tari, asemenea curcubeului (mov, galben, portocaliu, roşu, roz, verde, bleu).

Mai pe scurt, se poartă orice tip de rochie, feminină să fie. Scurte, midi sau lungi, rochiile sunt un must-have în vara lui 2008.

FEMINITATE LA SUPERLATIV. ASTA ÎNSEAMNĂ VARA ANULUI 2008 ÎN MATERIE DE MODĂ.

Însă, cu adevărat în vogă, sunt modelele de rochii crem, gri perlă, bej, albastru sau roz, în general nuanţele pastelate.

Pentru o ţinută de zi, modelele florale sunt acelea care înscriu o doamnă în cele mai noi tendinţ e, iar pentru seară designerii recomandă rochii într-o singură culoare. Verdele dictează, dacă vă decideţi să alegeţi o culoare care să vă scoată în evidentă, anul acesta rămânând pe locul doi albastrul sau movul.

DESIGNERII VĂ RECOMANDĂ SĂ FIŢI… SEXY

Fiecare designer şi-a inclus în colecţie rochiile, indiferent dacă acestea s-au regăsit până acum sau nu, în atelierele casei sale de modă.

Cuvântul definitoriu pentru colecţia 2008 a casei Versace este, fără îndoială, „sexy”. Donatella a transformat rochiile clasice din mătase şi jerse, în bijuterii ce învăluie corpul în cel mai senzual mod. În plus, ea a renunţat la imprimeuri, în favoarea unor cuceritoare rochii uni. Siluete fluide, nuanţe calde, pale sau chiar culori puternice, pe materiale uni conferă acestei colecţii distincţie. Alb, bej, portocaliu pe de o parte, verde, turquoise şi albastru electric pe de alta, descriu această colecţie.

Dolce&Gabbana au surprins printr-o abordare mai temperată, cu influenţe artistice.

Pentru ţinutele de zi, cei doi designeri sicilieni au propus fuste mini din brocart şi rochiţe lejere, super senzuale, din mătase aproape transparentă.

Piesele de rezistenţă sunt din tull, cu imprimeuri pictate.

Pentru Fendi, cuvintele cheie sunt „inspiraţie orientală”.

Karl propune fuste elaborate, cu multe suprapuneri, volane, cu imprimeuri grafice şi curele late. El impune şi o nouă lungime: fuste şi rochii uşor sub genunchi. Dar, mai presus de orice, motive asiatice, de la detalii subtile, cum ar fi păsările în zbor, până la folosirea tonurilor aurii.

Roberto Cavalli a renunţat anul acesta la nuanţele neutre şi a preferat culori vii, pastelate şi materiale vaporoase. El a apelat la accente victoriene, cu influenţe ale anilor ‘70, la o varietate de rochii albe de batist cu dantele, şi la elementul cheie al colecţiei 2008: franjurii.

La Cavalii, franjurii sunt groşi, aproape ca nişte petale. „Femeia este în centrul atenţiei” este sintagma pe care designerul încearcă să o redea prin coloristică, pânză şi unduiri transparente, bretele subţiri şi imprimeuri florale care pornesc discret şi pot ajunge la intensitate maximă.

Cele patru case de modă celebre în toată lumea fac parte din topul celor mai mari creatori, al celor care decid ce „se poartă” în fiecare an. Milioane de femei din toată lumea le caută colecţiile în magazine din toate colţurile Planetei, numai din dorinţa de a fi „în tendinţe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *