Categorii
Nr. 6 / Noiembrie - Decembrie 2008

România piaţa esenţelor tari şi scumpe

DEJA ESTE BINE ŞTIUT DE TOATĂ LUMEA, CĂ ROMÂNIA ESTE O PIAŢĂ ÎN CARE ASTFEL DE PRODUSE SE VÂND CHIAR MAI BINE DECÂT ÎN ŢĂRI CARE SE LAUDĂ CU UN NIVEL DE TRAI FOARTE RIDICAT

DEJA ESTE BINE ŞTIUT DE TOATĂ LUMEA, CĂ ROMÂNIA ESTE O PIAŢĂ ÎN CARE ASTFEL DE PRODUSE SE VÂND CHIAR MAI BINE DECÂT ÎN ŢĂRI CARE SE LAUDĂ CU UN NIVEL DE TRAI FOARTE RIDICAT.

Probabil că de această idee au ţinut cont şi casele de parfumuri care au deschis magazine de lux în Bucureşti şi în care sunt prezente brandurile pe care până acum le-am fi putut achiziţiona cu garanţia calităţii doar din străinătate. În România există acum 3 parfumerii cu adevărat exclusive: Madison, Createur 5 D’Emotions şi Maison des Parfums, cărora li se alătură Beutik, care comercializează produse cu preţuri de peste 70 euro. Unul dintre cele mai noi branduri de parfumuri de lux intrate în ţara noastră este Annick Goutal. Ul- timul parfum al exclusivistei case, Musc Nomade – creaţie a fiicei lui Annick, Camille Goutal, a fost lansat în paralel în Franţa şi România.

PARFUM DE REGINĂ PENTRU 195.000 EURO

Chiar dacă astfel de magazine au apărut la noi abia în ultimii ani, românii cumpără de mult astfel de produse. Cine nu a auzit de Chanel sau Bulgari? De fapt, Chanel este cel mai apreciat parfum din lume, conform topului realizat de Luxury Institute. Brandul Chanel este urmat de Estee Lauder şi Ralph Lauren, aflate aproape la egalitate de voturi. Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 1.500 de americani cu venituri minime de 308.000 de dolari pe an şi o avere estimata de minimum 3,1 milioane dolari. Scopul cercetării a fost de a oferi o imagine din interior a relaţiei dintre furnizorii de lux şi consumatorii bogaţi. În „competiţie” au fost lansate 19 branduri de lux, respectiv, Bvlgari, Burberry, Calvin Klein, Chanel, Christian Dior, Clinique, Dolce & Gabbana, Donna Karan/DKNY, Elizabeth Arden, Elizabeth Taylor, Estee Lauder, Gucci, Guerlain, Lancôme, Oscar de la Renta, Prada, Ralph Lauren, Vera Wang şi Yves Saint Laurent.

Dar cel mai scump parfum din lume este Lux – „No. 1 Imperial Majesty”, parfumul creat pentru Regina Victoria, în 1872: 195.000 euro. Creat din 170 de soiuri de trandafiri din Franţa, Bulgaria şi Egipt, parfumul preferat de femeile din înalta societate era comercializat într-o sticlă din cristal de Baccarat, ornată cu diamante. Acesta a fost parfumul pe care l-a folosit Katie Holmes la nunta cu Tom Cruise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *