Reteta moldoveneasca: Pui Tapaka

Reteta veche “Pui Tapaka” este folosita in satele din Moldova de peste Prut, fiind (probabil) imprumutata din bucataria georgiana si adaptata la bucataria traditionala moldoveneasca.

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!”

Ingrediente:

• jumatate de pui
• ceapa
• usturoi
• ulei
• vin
• sare
• piper
• coriandru
• boia
• malai Gold Maya

Mod de preparare
Se face un sos marinat din ulei, vin, piper, sare, coriandru, usturoi, boia si se lasa carnea la marinat timp de 24 de ore.

Apoi se frige carnea pe gratar timp de 25 de minute.

Secretul bucatarului
La prepararea retetei acasa, reteta se poate prepara folosind, in loc de gratar, o tigaie mai mare, in care sa incapa jumatate de pui.
Dupa ce se aseaza puiul in tigaie cu putin ulei, se aplatizeaza punand peste el un suport de lemn cu o greutate deasupra.

Mod de servire
Se serveste cu legume la gratar, mujdei de usturoi si mamaliguta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *