Categorii
Stiri

Posibile nume noi într-un Guvern condus de liberali

Posibile nume noi la Interne, Finanțe și Sănătate, într-un nou Guvern condus de un Prim Ministru liberal.

Negocierile pentru formarea noului guvern sunt în toi, iar liderii partidelor intrate în Parlament au fost invitați la Cotroceni de președintele Iohannis pentru a purta negocieri. Acum se decid funcțiile-cheie în Executiv, Senat și Camera Deputaților, iar, până pe ultima sută de metri, pot apărea nume-surpriză.

Dincolo de negocieri, însă, România are nevoie de un ”suflu proaspăt”, la nivel politic, iar sintagma îndelung uzitată ”La vremuri noi, tot noi” poate fi contracarată prin apariția, în funcții ministeriale, a unor politicieni tineri, cu o perspectivă modernă în ceea ce privește gestionarea, pe termen mediu și lung, a unor domenii-cheie precum ordinea și siguranța publică, finanțele sau – cu atât mai mult în contextul pandemiei de coronavirus – sănătatea.

Făcând un util exercițiu de imaginație, Rareș Bogdan, Sebastian Burduja și Andrei Baciu ar putea reprezenta soluții viabile în acest scenariu politic care se ”creionează” în aceste zile.

Ministerul Afacerilor Interne îi poate reveni lui Rareș Bogdan: ”În România trebuie să aibă loc o renaștere”.

Prezent constant pe micile ecrane, Rareș Bogdan ar putea fi chiar ”omul potrivit la locul potrivit”, din postura de ministru al Internelor, chiar dacă nu și-ar dori, neapărat, această funcție. Însă există și voci care spun că experiența pe care o deține l-ar recomanda și pentru funcția de prim-ministru al României.

Ministerul de Finanțe ar putea fi condus de Sebastian Burduja: ”Este momentul să fim responsabili, să transmitem oamenilor că ne pasă de soarta țării”.

A absolvit Universitatea Stanford din Statele Unite, cu specializarea principală în Politică și sub-specializări în Economie și Sociologie. Media de absolvire l-a plasat în primii 15% din promoția sa și a primit și calificativul „honors”, care se acordă în urma recomandării departamentelor de specialitate pentru o lucrare proprie de nivel avansat. Din 2008 până în 2011, și-a continuat studiile la Universitatea Harvard, absolvind în paralel două programe de masterat: MBA la Harvard Business School și MPP la Harvard Kennedy School of Government.

Sebastian Burduja s-a făcut remarcat prin rezultate academice deosebite, inclusiv distincțiile „First Year Honors” and „Second Year Honors”, acordată celor mai buni studenți la Harvard Business School.  În 2016, Sebastian Burduja a devenit doctorand la Academia de Studii Economice, iar în 2019 a obținut titlul de Doctor în Economie și Afaceri Internaționale cu calificativul „Summa Cum Laude”.

Pentru Ministerul Sănătății ar putea fi propus Andrei Baciu: ”Vremea criticilor vehemente a trecut, a venit vremea soluțiilor”.

Plecat din România, împreună cu alți 20.000 de medici rezidenți, Andrei Baciu a descoperit provocări medicale și s-a întrebat dacă nu ar putea fi implementate în România, în sistemul medical, toate ideile bune pe care le-a păstrat, punctual, după experiența trăită în străinătate. 

Citește mai mult AICI

Poate te interesează și știrile de AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *