Categorii
Stiri

Orient Express sau împlinirea dorinţele pasagerilor

Înființată în anul 1883, cursa de cale ferată Orient Express, la început o linie normală de legătură feroviară internațională, a devenit una dintre cele mai luxoase și râvnite aventuri cu trenul.

Orient Express-ul a încins imaginația multor scriitori ceea ce i-a adus o binemeritată faimă dar și o aură de mister.

Misterul luxosului Orient Express, se păstrează indiferent de Capitala în care opreşte, secrete ce sunt bine păzite de toți membrii personalului.

De curând Orient Express-ul a revenit, în tranzitul său spre Istanbul și prin România.

În Orient Express sunt 100 de pasageri şi 40 de membri ai personalului, personal care știe aproape totul despre preferințele turiștilor pentru a le putea îndeplini, la orice oră, toate dorinţele.

Membrii personalului sunt selectați din sute de candidaţi și vorbesc italiană, franceză şi engleză dar sunt și obligați să ştie gusturile tuturor clienţilor din tren.

„E obligatoriu pentru toţi chelnerii să ne amintim ce mănâncă, ce le place şi cum îi cheamă pe toţi clienţii. Dacă sărbătoresc pe perioada călătoriei o aniversare a zilei de naştere, a nunţii. Trebuie să studiem înainte de fiecare călătorie. Mulţi au foarte multe restricţii la mâncare, dar ne-am obişnuit”, a declarat Diego Caiafa, un chelner de 27 de ani a cărui zi de muncă se desfășoară printre prinți, actori celebrii și miliardari.

„Chelnerii, bucătarii şi inginerii au parte şi de momente de relaxare. Ar trebui să spun că nu, dar ne distrăm. Important e ca, a doua zi, să fim în regulă, să zâmbim şi să avem chipul senin”, a mai continuat acesta.

Personalul este foarte bine instruit și de aceea ce se întâmplă în Orient Express rămâne în Orient Express, asta pentru ca misteriosul tren de epocă să-și păstreze aura unică în întreaga lume.

Sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *