Categorii
Stiri

O geantă de 19,000 USD distrusă de vameși

O geantă din piele de aligator marca Saint Laurent având valoarea de 19,000 de dolari americani a fost distrusă de vameșii australieni a relatat CNN.

O cumpărătoare a învățat o lecție costisitoare când geanta ei de piele de aligator de 19,000 de dolari a fost distrusă de oficialii vamali din Australia, deoarece a intrat în țară fără licența de import corectă.

Forța de frontieră australiană (ABF) a confiscat geanta Saint Laurent, cumpărată online de la un butic din Franța, la un depozit de marfă din Perth, Australia de Vest, în ianuarie.

Cumpărătorul cheltuise 26.313 de dolari australieni pe geantă, potrivit guvernului australian.

În timp ce produsele din piele de aligator sunt permise în țară, accesul acestora este controlat în temeiul Convenției privind comerțul internațional cu specii pe cale de dispariție a faunei și florei sălbatice (CITES) pentru a se asigura că acestea nu sunt legate de comerțul ilegal cu animale sălbatice.

Deși cumpărătoarea a obținut o licență de export din Europa, ea nu deținea un permis de import CITES pentru Australia, a declarat într-un comunicat Departamentul pentru Agricultură, Apă și Mediu. Drept urmare, a spus departamentul, a confiscat geanta de mână. Cu toate acestea, a decis să nu ia alte măsuri împotriva cumpărătorului.

Citește mai mult AICI.

Articolul original este AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *