Categorii
Stiri

Mihaela Drafta, IMPRESIONATĂ până la lacrimi

Mihaela Drafta a fost impresionată până la lacrimi de povestea unui băiețel bolnav

În a treia zi petrecută în cadrul celui mai mare centru medical universitar din Ierusalim, Mihaela Drafta a cunoscut și a stat de vorba cu pacienții români internați aici.

În majoritate, aceștia sunt suferinzi de boli grave, precum leucemia sau cancerul și au ajuns aici prin susținerea statului român.

Unii dintre ei au fost operați și se află în perioada de recuperare iar alții așteaptă să intre în sălile de operație.

Aparatele medicale de ultimă generație, profesionalismul medicilor și al personalului auxiliar și credința în Dumnezeu, mai ales că se află pe tărâmul unde se află Mormântul Sfânt al lui Iisus Hristos, le dau tuturor acești oameni o stare de optimism.

Mihaela Drafta a fost impresionată până la lacrimi de povestea micuțului Mario (5 ani), care acum un an a fost diagnosticat cu leucemie mieloidă însă grație medicilor de la spitalul universitar Hadassah el s-a vindecat iar acum se află în perioada de recuperare.

„Mario este un băiețel mai puternic decât mulți dintre noi, oameni în toată firea. Părinții lui au descoperit în septembrie anul trecut vânătăi ciudate pe corpul său și au ajuns la medicul de famlie, care simțind că este ceva grav i-a trimis la Spitalul Fundeni. Acolo, Mario a fost diagnosticat cu o formă gravă de leucemie și s-a ajuns la concluzia că trebuie făcut dosar pentru a primi sprijinul statului român pentru transplant de măduvă la un spital din străinătate. Părinții copilului au primit răspunsuri de a îl opera pe fiul lor de la spitale din Spania și Italia dar au ales să vină în Israel la Hadassah pentru că auziseră numai lucruri bune despre acest loc și prețurile erau mult mai mici ca în celelalte țări. Când s-a găsit donatorul, Mario a suferit primul transplant de măduvă pe 15 august însă această intervenție a fost reușită într-o proporție de doar 50 la sută. Laura, mama lui Mario, a fost pusă atunci într-o situație extrem de dificilă, pentru că a trebuit să aleagă între un nou transplant de măduvă, unde existau riscuri să nu iasă cum trebuie și întoarcerea acasă cu copilul încă bolnav de leucemie. Slavă Domnului, tânara a luat decizia corectă, asta după ce înainte fusese să se roage la Mormântul Sfânt al lui Iisus, iar Mario a intrat din nou în operație, de această dată cu succes. Băiețelul se simte acum bine, a început să mănânce, să se joace și uneori chiar râde. El este acum pe tratament de antibiotice însă trupul lui este în continuare slăbit. Citostaticele i-au afectat ficatul, stomacul și a avut și o infecție în sânge. Peste aproximativ două săptămâni, Mario se va întoarce acasă în România, unde va fi monitorizat în fiecare săptămână, iar la trei și respectiv șase luni se va întoarce în Israel la control. Mario de abia așteaptă să vină acasă, să fie din nou în sânul familiei. La 5 ani este un adevărat luptător”, a povestit Mihaela Drafta, cu lacrimi în ochi.

Mihaela Drafta, in salonul de siguranta maxima de la Hadassah

Mihaela Drafta, alaturi de Laura (30 de ani), mama micutului Mario

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *