Categorii
Stiri

La Hidroelectrica un şofer câştigă 1.600 de euro pe lună

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, susţine că salariile angajaţilor Hidroelectrica nu pot fi modificate deoarece compania are semnat un contract colectiv de muncă, însă situaţia se va schimba în septembrie, când „se va termina situaţia” din companie.

Liviu Pop a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, dacă i se par normale cele 70 de tipuri de indemnizaţii, prime jubiliare şi alte beneficii stipulate în contractul colectiv de muncă al angajaţilor Hidroelectrica, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Contractele colective de muncă pot fi încheiate după ce ai buget aprobat. Dacă ai buget aprobat, în cadrul contractelor colective poate fi stabilit salariul fiecărui angajat”, a răspuns Liviu Pop.

Întrebat dacă i se pare normal ca un şofer de la Hidroelectrica să primească un salariu de 1.643 de euro lunar, Pop a răspuns: „Nu mi se pare normal un salariu de genul acesta”, adăugând că acesta ar trebui să fie plătit cu aceeaşi sumă pe care o primeşte şoferul ministrului pentru dialog social, respectiv 1.400 de lei lunar.

Ministrul a spus că, până acum, companiile de stat îşi aprobau bugetele în consiliile de administraţie, însă acum, pentru prima dată după trei ani, acestea au fost aprobate de Guvern.

„Au venit cu bugetele la Guvern şi s-au aprobat bugetele celor 108 companii în care statul este unic acţionar sau majoritar.”

Sursa: zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *