Categorii
Interviuri Nr. 7 / Ianuarie - Februarie 2009

JoJoDan – Al patrulea as „canadian”

ION IONUŢ, PE NUMELE LUI „CIVIL”, A UITAT REPEDE DE BĂTAIA PE CARE I-A DAT-O MEXICANULUI MIGUEL CASILLAS, LA PLOIEŞTI, ÎN DECEMBRIE TRECUT, ŞI A ZBURAT IUTE LA MONTREAL DUPĂ SĂRBĂTORI, CA SĂ SE APUCE DE TREABĂ.

ION IONUŢ, PE NUMELE LUI „CIVIL”, A UITAT REPEDE DE BĂTAIA PE CARE I-A DAT-O MEXICANULUI MIGUEL CASILLAS, LA PLOIEŞTI, ÎN DECEMBRIE TRECUT, ŞI A ZBURAT IUTE LA MONTREAL DUPĂ SĂRBĂTORI, CA SĂ SE APUCE DE TREABĂ.

IONUŢ, CÂT ESTE DE IMPORTANT PENTRU VIITORUL TĂU TITLUL WBC INTERCONTINENTAL, CÂŞTIGAT LA PLOIEŞTI?

Această centură înseamnă foarte mult pentru mine, întrucât mi-a consolidat poziţia în primii 10 boxeri la versiunea WBC. Eram chiar pe locul 10, în decembrie, când am câştigat iar acum am urcat câteva locuri.

CUM A FOST MECIUL CU MEXICANUL MIGUEL CASILLAS?

Foarte bun. M-am simţit excelent, pentru că am fost bine pregătit din punct de vedere fizic. Casillas a fost, şi el, foarte rezis- tent la pumni, dar am dovedit că sunt mai bun ca el, mai antrenat şi mai în formă.

LUCIAN BUTE E MEREU APROAPE DE TINE. ÎN CE MĂSURĂ SE LEAGĂ CARIERA TA DE BOXER PROFESIONIST DE NUMELE LUI?

Da. Lucian este mereu lângă mine atunci când e nevoie. Venirea mea la Interbox şi semnarea contractului cu ei i se datorează lui Lucian Bute şi lui Cristian Gănescu. Ei au vorbit cu managerul general, Stephan Laroche, să vină să mă vadă la un meci, spunându-i că sunt un boxer de viitor. Laroche a fost la meci, i-a plăcut, apoi mi-a spus că vrea să-mi ofere un contract, ca să boxez pentru Interbox. Când am ajuns la Montreal am stat acasă la Bute timp de un an. M-am antrenat în aceeaşi sală cu el, am lucrat cot la cot. Lucian Bute este omul care m-a ajutat extraordinar de când am început boxul profesionist şi până astăzi.

CUM ŢI-AI PETRECUT SĂRBĂTORILE DE IARNĂ?

Împreună cu familia şi cu prietena mea. Apoi am fost la Galaţi, acasă la Lucian Bute. Pe 6 ianuarie am venit la Montreal şi mi-am reluat pregătirile pentru a reintra, cât mai curând, în formă. La sfârşitul lui februarie, poate începutul lui martie, e posibil să am primul meci din acest an, chiar în România. Încă nu e nimic oficial dar e posibil.

ŞTIU CĂ ŞI LUCIAN AR PUTEA BOXA ÎN ACEEAŞI PERIOADĂ. E POSIBIL SĂ ORGANIZAŢI O GALĂ ÎMPREUNĂ?

Da, de ce nu? Am putea organiza o gală în trei, împreună cu Lucian şi cu Adrian Diaconu. Dacă se strâng fonduri, dacă apar sponsori, dacă sunt oameni binevoitori, şi vor să organizeze această gală, ar fi extraordinar. Ar fi prima din istoria boxului românesc, în care se pun în joc două titluri de campion mondial. Cred că s-ar implica şi televiziuni importante din America într-un astfel de eveniment.

CE PASIUNI AI, IONUŢ?

Sincer să fiu, boxul e marea şi singura mea pasiune.

ŢI SE PAR IMPORTANTE ACŢIUNILE DE CARITATE, ÎN ROMÂ- NIA SAU ORIUNDE, ÎN LUME?

Foarte importante. Eu, din păcate nu am foarte multe ocazii să particip la astfel de acţiuni, dar atunci când se iveşte o ocazie nu ezit să particip. În România sunt foarte mulţi copii talentaţi care, din nefericire, nu pot realiza ceea ce-şi doresc din cauza lipsei banilor. Ei trebuie ajutaţi, neapărat.

CE ÎŢI DOREŞTI PENTRU 2009?

În primul rând să fiu sănătos ca să am putere de muncă la antrenament, să acumulez cât mai mult şi să boxez pentru titlul mondial şi, evident, să-l câştig. De asemenea, urez tuturor cititorilor revistei dumneavoastră ca în acest nou an să aibă parte de multă sănătate şi fericire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *