Categorii
Stiri

iPhone 5 s-a pus în vânzare, dar hoții au fost mai iuți (VIDEO)

Clienţii din Australia, Japonia şi Hong Kong au început să cumpere vineri iPhone 5, dar mai mulţi hoţi din Japonia au „șutit” aproape 200 de smartphone-uri iPhone 5 înainte ca aceastea să intre la vânzare, anunță cotidianul american Wall Street Journal.

iPhone 5 a intrat la vânzare vineri în mai multe ţări precum Australia urmată de Japonia, Singapore, Hong Kong, Franţa, Germania şi Marea Britnie, Statele Unite şi Canada.

Startul a fost dat în Australia, prima ţară pe calendarul de vânzări al Apple.

Sute de oameni au stat la cozi în Sydney, unii aşteptând chiar şi 68 de ore pentru cea mai nouă versiune a popularului smartphone.

Un reprezentant al site-ului mobilephonefinder.com, Todd Foot, a afirmat că este prima persoană din lume care a cumpărat un iPhone 5 vineri dimineaţa, după ce a aşteptat la coadă încă de marţi.

Foot a declarat că a identificat, deja, probleme cu serviciul de hărţi al sistemului de operare iOS 6 al telefonului Apple.
„Se pare că nu este 100% precis. De fapt, magazinul de peste drum este Darrell Lea, iar pe hărţile utilizate de iPhone 5 apare ca un magazin Apple. Se fac ceva glume pe seama acestei erori”, a spus Todd Foot.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Dm3JeGdmZ9w

În Japonia, a doua piaţă pe care a intrat la vânzare iPhone 5, fanii Apple au aşteptat cu nerăbdare noul produs.

Circa 750 de oameni stăteau la coadă în faţa magazinului Apple din cartierul Ginza din Tokyo cu 10 minute înainte de deschidere.

La câteva străzi distanţă, un ceas digital în faţa unui magazin Softbank, unde erau aliniaţi câteva sute de fani iPhone, anunţa timpul rămas până la startul vânzărilor.

La Hong Kong, clienţii au fost mai calmi, mai multe zeci de agenţi de securitate ajutând la controlul unei mulţimi formate din peste o sută de fani Apple adunaţi în faţa unui magazin din mallul aflat în clădirea International Finance Center, înainte de deschidere.

Atmosfera ordonată reflectă şi faptul că magazinul a pus iPhone 5 doar la dispoziţia clienţilor care şi-au făcut rezervare online, iar la intrare se afla o zonă de check-in similară celor din aeroporturi.

În timp ce mii de fani înfocaţi erau aliniaţi în faţa magazinelor din mai multe ţări, poliţia din Osaka a anunţat că 191 de smartphone-uri au fost furate în orele de dinaintea lansării. Trei magazine au fost vizate la intervale scurte de timp în metropola niponă, într-un neobişnuit lanţ de furturi vizând cel mai dorit telefon al momentului, scrie cotidianul american Wall Street Journal.

„Telefoanele şi hoţii se află încă în libertate”, mai notează sursa citată.

Furturile sunt un aspect mai puţin obişnuit al freneziei care a însoţit lansarea celui mai recent produs Apple, dar va creşte, probabil, problemele de livrare, notează publicaţia.

Compania americană a anunţat că precomenzile pentru iPhone 5 au atins un nou record, de 2 milioane de unităţi în prima zi. Potrivit Apple, următorii clienţi care au precomandat smartphone-ul trebuie să aştepte până la o lună pentru livrare.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *