Categorii
Nr. 5 / Septembrie - Octombrie 2008

Hotel de Crillon – FAŢĂ CU ISTORIA

UNUL DINTRE CELE MAI VECHI ŞI MAI EXCLUSIVISTE HOTELURI DIN LUME, O BIJUTERIE ÎN INIMA PARISULUI, O ÎNTÂLNIRE UNICĂ CU ISTORIA, FRUMUSEŢEA, ARTA, GASTRONOMIA ŞI LUXUL, HOTEL DE CRILLON ÎŞI SEDUCE VIZITATORII CU O LOCAŢ IE EXCEPŢIONALĂ ŞI CU RAFINAMENTUL SĂU

UNUL DINTRE CELE MAI VECHI ŞI MAI EXCLUSIVISTE HOTELURI DIN LUME, O BIJUTERIE ÎN INIMA PARISULUI, O ÎNTÂLNIRE UNICĂ CU ISTORIA, FRUMUSEŢEA, ARTA, GASTRONOMIA ŞI LUXUL, HOTEL DE CRILLON ÎŞI SEDUCE VIZITATORII CU O LOCAŢ IE EXCEPŢIONALĂ ŞI CU RAFINAMENTUL SĂU

Imaginat ca un monument istoric unic, Hotel de Crillon este un elegant castel din secolul XVIII, situat în celebra Place de la Concorde, la numai câţiva paşi de Champs-Elysees, zona de shopping Faubourg Saint Honore şi de toate muzeele importante ale Parisului.

Decorat în stilul Ludovic al XV-lea, al secolului XVIII, hotelul oferă 103 camere şi 44 de apartamente printre care şi apartamentele prezidenţiale şi excepţionalele apartamente Louis XV şi Leonard Bernstein. Încă de la primii metri ai lobby-ului de marmură de culoarea mierii şi până la candelabrele de cristal, Hotel de Crillon nu vorbeşte decât despre opulenţă. Saloanele publice ale hotelului sunt decorate exclusiv cu tapiţerii din secolele XVII şi XVIII, candelabre, mobilă aurită şi brocart, sculpturi, busturi şi scaune Ludovic al XVI-lea. Mai mult, apartamentul Leonard Bernstein conţine şi unul dintre pianele maestrului. Luxul interioarelor comune ale hotelului continuă şi în camere, unde vizitatorii sunt adesea răsfăţaţi cu băi din marmură Carrara, duşuri separate, dressinguri, scări şi articole de toaletă Annik Goutal, pereţi îmbrăcaţi în foiţă de aur, gravuri, inserturi de tapet din cele mai fine materiale.

Oaspeţii Hotelului de Crillon se pot bucura, pe lângă confortul maxim, de asistenţa unui personal extrem de atent, de magazine cu produse de lux, o sală de sport cu echipament modern, deschisă 24 de ore din 24, masaje cu tehnici indiene şi practici Reiki, un spa full-service, în proces continuu de modernizare.

Pentru oamenii de afaceri există şi un centru de afaceri, dotat cu mijloace moderne de comunicare şi săli de întâlnire, la rândul lor opulente, trei dintre acestea fiind chiar repere naţionale. Pe lista de dotări de la Crillon se află şi o terasă de 450 de locuri şi opt săli de recepţie care pot primi de la 10 la 350 de persoane.

LUXUL GURMANDERIEI

Bucătăria fină şi delicată de la Les Ambassadeurs este pregătită de unul dintre cei mai mari bucătari din Franţa. Oaspeţii hotelului pot încerca şi Restaurantul L’Obelisque, cu atmosfera sa pariziană tipică şi bucătăria franţuzească regională. Piano Bar-ul este ideal pentru un pahar de şampanie şi o discuţie relaxată, iar Jardin d’Hiver pentru ceaiul de după amiază. Hotelul a fost locul unde, de-a lungul timpului, au „tras” personalităţi ale vieţii politice, printre care generalul american John J. Pershing, sau Franklin Delano Roosevelt, Woodrow Wilson, Theodore Roosevelt, Herbert Hoover sau Richard Nixon. De altfel, familii puternice şi figuri regale din întreaga lume, ca şi celebrităţi din show-bizz au ales Hotel de Crillon ca reşedinţă temporară, în vizitele lor la Paris.

Construcţia care adăposteşte astăzi hotelul a fost realizată în 1758, la cererea regelui Ludovic al XV-lea, şi a servit iniţial drept clădire guvernamentală de birouri. A fost apoi transformată în hotel, iar regina Maria Antoaneta şi prietenele sale din elită au devenit oaspeţi frecvenţi. În 1788 hotelul a fost cumpărat de François-Félix- Dorothée Berton des Balbes, Contele de Crillon, dar la puţin timp i-a fost confiscat de guvernul instaurat după Revoluţia Franceză. În cele din urmă hotelul a fost înapoiat familiei de Crillon care l-a deţinut şi l-a condus până în anul 1907, când a fost restaurat de către Societe du Louvre, sub supravegherea arhitectului Gabriel-Hippolyte Destailleur. În zilele noastre, prin Grupul Hotelier Concorde, Crillon face încă parte din Societe du Louvre, fosta proprietate a holdingului Taittinger.

Hotel de Crillon a ajuns acum în mâinile lui Barry Sternlicht, cel care a achiziţionat Groupe Taittinger şi Societe du Louvre, un ambiţios om de afaceri ce intenţionează să facă din acest brand unul dintre cele mai exclusiviste lanţuri hoteliere din lume. El are drept obiective în acest sens oraşe precum Londra, Roma, Barcelona, New York, Los Angeles, Chicago, Las Vegas, Tokyo, Shanghai, Beijing, Hong Kong, Delhi, Mumbai, Dubai şi Qatar, fiecare hotel urmând să fie construit după reţeta celui din Paris, astfel încât să reflecte spiritul unic şi sufletul locaţiei în care este amplasat. Aşadar, Barry Sternlicht nu este dispus să reducă din viteză, fiind convins că în afaceri „dacă reduci motoarele, eşti terminat!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *