Categorii
Nr. 6 / Noiembrie - Decembrie 2008

Hong Kong – Faţa nevăzută

PEISAJE LUXURIANTE, DEALURI ÎNVERZITE ŞI PLAJE LINIŞTITE CU PANORAME SPLENDIDE… NIMIC DIN TOATE ACESTEA NU ÎŢI VIN ÎN MINTE ATUNCI CÂND TE GÂNDEŞTI LA HONG KONG

PEISAJE LUXURIANTE, DEALURI ÎNVERZITE ŞI PLAJE LINIŞTITE CU PANORAME SPLENDIDE… NIMIC DIN TOATE ACESTEA NU ÎŢI VIN ÎN MINTE ATUNCI CÂND TE GÂNDEŞTI LA HONG KONG

Dar această celebră Mecca a shopping-ului, a vieţii de noapte strălucitoare şi a zgârie norilor care definesc logica arhitecturală a oraşului, poate fi, de asemenea, un vis pentru pasionaţ ii de aer liber şi peisaje. Hong Kong-ul oferă o multitudine de opţiuni pentru drumeţii, plajă sau alte activităţi în aer liber. Şi, mai presus de orice, toate acestea sunt situate la o distanţă foarte scurtă cu feribotul de atmosfera frenetică a centrului de afaceri al Hong Kong-ului.

Ceea ce face deliciul celor mai mulţi vizitatori ai acestor locuri este surpriza… Puţini oameni ştiu că peste 80% din Hong Kong constă în zone în care urbanizarea nu a lăsat încă urme. Mare parte a acestor splendori se află în aşa numitele Noi Teritorii, concesionate Marii Britanii în 1898, la aproximativ o jumătate de secol după Insula Hong Kong. În jur de 70% din aceasta constituie teritoriu nedezvoltat, iar 40% este protejat.

Teritoriul Hong Kong-ului este format din 235 de insule, unele dintre acestea cu sate pitoreşti şi teren accidentat, frumoase într-un mod ciudat, mai ales în zilele în care aerul nu este foarte poluat şi în care soarele îşi face simţită prezenţa. Două dintre cele mai populare destinaţii insulare, ambele la distanţă de o oră cu feribotul de Insula Hong Kong, sunt Lamma şi Lantau.

INSULA LAMMA

Feribotul ajunge aici pentru două destinaţii, Yung Shue Wan şi Sok Kwu Wan. Yung Shue Wan, situat în nordul Insulei Lamma, este cel mai modern şi mai populat dintre cele două, peste 6000 de oameni numind acest loc „acasă”. Numeroşi artişti, foşti locuitori ai oraşului şi expaţi locuiesc aici, găsind un refugiu din calea aglomeratei şi ostilei Insule Hong Kong, fără să mai discutăm de chiriile foarte mari. Cei care îşi doresc un sejur prelungit au la dispoziţ ie câteva hoteluri private mici. Portul oferă o privelişte încântătoare asupra oraşului, un fost sat de fermieri şi pescari, susţinut acum de turism. Magazine cu produse de artizanat, haine şi suveniruri, dar şi o varietate de restaurante şi puburi străjuiesc strada principală.

Sok Kwu Wan este un orăşel mai mic, mai puţin atrăgător pentru turişti, dar nu lipsit de un şarm rustic aparte. O vizită aici ar trebui să includă o cină la unul dintre numeroasele restaurante cu fructe de mare din zona danei.

LANTAU

Este o insulă spectaculoasă (cu cei 146 de km pătraţi ai săi este de două ori mai mare decât Insula Hong Kong), unde poţi petrece zile întregi pe poteci deluroase, te poţi bronza pe una dintre numeroasele plaje şi poţi vizita renumite locuri turistice. Cel mai înalt vârf al insulei este situat la aproximativ un kilometru deasupra nivelului mării, şi oferă panorame spectaculoase asupra insulei.

Cel mai uşor şi relaxant mod de a ajunge la Lantau este feribotul. Principalul punct de sosire pentru feribot este Mui Wo, iar de aici poţi ajunge în alte puncte ale insulei cu autobuzul sau cu un taxi. Dintre plaje, Cheung Sha este un loc relativ curat, cu o lungime de 1.6 km, perfect pentru pasionaţ ii de înot, windsurfing sau kayaking.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *