Categorii
Nr. 9 / Mai - Iunie 2009

Georgina Bloomberg – „Nu m-am născut în lumea miliardarilor”

DEŞI ESTE FIICA ACTUALULUI PRIMAR AL NEW YORK-ULUI, MICHAEL BLOOMBERG, UNUL DINTRE CEI MAI BOGAŢI 20 DE OAMENI DIN LUME, GEORGINA BLOOMBERG A REUŞIT – CHIAR DACĂ ARE NUMAI 26 DE ANI – SĂ ÎŞI FACĂ UN NUME, DINCOLO DE GLORIA TATĂLUI EI.

DEŞI ESTE FIICA ACTUALULUI PRIMAR AL NEW YORK-ULUI, MICHAEL BLOOMBERG, UNUL DINTRE CEI MAI BOGAŢI 20 DE OAMENI DIN LUME, GEORGINA BLOOMBERG A REUŞIT – CHIAR DACĂ ARE NUMAI 26 DE ANI – SĂ ÎŞI FACĂ UN NUME, DINCOLO DE GLORIA TATĂLUI EI.

Iniţial cunoscută publicului din celebrul serial documentar, Born Rich – (2003), un film despre copiii oamenilor extrem de bogaţi, în care a apărut alături de sora sa mai mare, Emma, Georgina este acum una dintre cele mai cunoscute hipiste din Statele Unite fără a fi celebră pentru viaţa sa socială.

O ALOCAŢIE DE 10 DOLARI PE SĂPTĂMÂNĂ

Nu este nicidecum un copil răsfăţat, deşi viaţa sa ar putea părea idilică, mai ales în mijlocul moşiei din North Salem, printre grajdurile imaculate, dincolo de gardurile din lemn proaspăt, lângă iazul artificial, în casa de ţară cu două etaje. Dar viaţa sa nu a fost mereu aşa. După cum ea însăşi spune, tatăl său a început să facă bani atunci când ea era doar un copil, iar totul a venit treptat. „Nu m-am născut în lumea asta, a miliardarilor.

La început trăiam destul de modest”, recunoaş- te Georgina, care mai spune că avea o alocaţie de 10 dolari pe săptămână. Nici despre relaţia cu sora sa nu îşi aminteş te cele mai bune lucruri. „Nu eram apropiate. Ea muncea mult şi era bună la şcoală. Nu putea înţelege cum mă mai puteau iubi părinţii mei, când eu luam numai note mediocre. Am început să fim mai tolerante una cu cealaltă acum, dar nu ne vedem prea des”, povesteşte Georgina.

Pe când ea avea 7 ani, familia Bloomberg s-a mutat în oraş, între Fifth şi Madison, într-o zonă foarte bună, iar în 1993, după 17 ani de căsnicie, părinţii Georginei au divorţat. Un eveniment despre care ea spune că este cel mai bun lucru care s-a întâmplat vreodată. „Am trecut de la a avea doi părinţi care nu se înţelegeau şi care nu vroiau să fie unul în preajma celuilalt, la a avea doi părinţi care sunt prieteni”.

De altfel, divorţul a fost atât de amiabil încât întreaga familie a continuat să locuiască împreună un timp.

UN NUME CARE ÎI PUNE PIEDICI

La 18 ani, Georgina a absolvit Spence School, o şcoală privată pentru fete. Deşi spune „nu eram proastă, pur şi simplu nu vroiam să muncesc”, ea a absolvit printre ultimele din clasă.

În timp ce sora sa, Emma, în vârstă de 22 de ani, se implica în campania electorală a tatălui său pentru alegerile municipale din New York, Georgina renunţa la colegiu pentru a lua lecţii de hipism. În 2003, a câştigat medalia de aur la individual la Campionatul Nord American de Juniori şi a început să concureze la categoria profesionişti în circuitul Grand Prix. În acelaşi an, în documentarul Born Rich, Georgina spunea că alegerea tatălui său nu i-a convenit deloc şi adăuga: „Faptul că port numele Bloomberg nu m-a ajutat în niciun fel, şi este chiar un dezavantaj, care îmi strică imaginea pe care încerc să o creez”.

Astăzi, Georgina spune că a depăşit acele furii adolescentine, deşi admite că sunt şi acum momente în care îi este greu să îşi împartă tatăl cu un întreg oraş.

Departe de lumea dezlănţuită a New York-ului condus de Bloomberg, Georgina îşi petrece viaţa alături de mama sa, la North Salem, antrenându- se cinci zile pe săptămână şi călărind şase zile din şapte.

Iar atunci când nu este la moşie, poate fi găsită la showuri de hipism în Europa sau SUA.

OBIECTIV MAJOR – OLIMPIADA DIN 2012

În prezent, Georgina se pregăteşte pentru Olimpiada de la Londra din 2012, după ce visul său de a participa la Olimpiada din 2005 au fost spulberat. Atunci, calul său, Cim Christo, a fost rănit la antrenamente.

„Pentru mine totul se rezumă la competiţie. Iubesc caii, dar dacă nu aş putea arăta asta, nu aş călări”, spune tânăra moştenitoare. Ca hipistă profesionistă, Georgina este sponsorizată de Audi, Ariat, Heritage Gloves şi County Saddlery şi spune că este mândră că poate avea propriul său venit. „Eu nu sunt bogată.

Tatăl meu este. Atunci când merg la cumpărături o fac cu banii mei. Sper ca într-o zi să pot face bani şi să am succesul tatălui meu. Nu sunt complet independentă de el, dar părinţii mei m-au învăţat valoarea banilor.” Asemenea tată lui său, care anul trecut a donat 205 milioane de dolari pentru scopuri caritabile, Georgina face şi ea opere de caritate, fiind parte din consiliul Fundaţiei Equestrian Aid. Ea a înfiinţat şi Rider’s Closet, o organizaţie ce colectează haine folosite în showurile de hipism şi le donează hipiştilor în devenire din colegii.

În 2007, Forbes a plasat-o pe Georgina Bloomberg pe locul patru în topul celor mai interesante moştenitoare ale milardarilor din lume. Tot în acelaşi an, ea vorbea pentru New York Times despre planurile sale: „Să îmi dedic încă 10 ani carierei în hipism, care a produs două rupturi de claviculă, două coaste rupte, două vânătăi şi un spate rupt, alături de trofee importante; să încep o afacere cu cai; să mă căsătoresc şi să îmi fac o familie până la 35 de ani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *