Categorii
Nr. 2 / Martie - Aprilie 2008 Nr. 6 / Noiembrie - Decembrie 2008

Fundatiile de caritate

În Statele Unite ale Americii sunt de ordinul sutelor de miliarde de dolari, în Europa însã de abia trec de ordinul zecilor de miliarde şi asta izolat, cu toate acestea sumele continuã sã creascã de la an la an.

În Statele Unite ale Americii sunt de ordinul sutelor de miliarde de dolari, în Europa însã de abia trec de ordinul zecilor de miliarde şi asta izolat, cu toate acestea sumele continuã sã creascã de la an la an. Este vorba despre mãrimea capitalurilor investite în sectorul ONG, mai exact în fundaţiile de caritate înfiinţ ate de oameni de afaceri ce au trecut de mult de primul lor milion de dolari. Dupã ce au acumulat averi impresionante, aceştia şi-au întors faţa cãtre societate şi au considerat cã trebuie sã facã ceva pentru cei cãrora zeiţa Fortuna nu le-a zâmbit atât de mult. Şi astfel au apãrut organizaţiile lor non-guvernamentale omonime. Tendinţã, responsabilitate socialã sau strategie de imagine? Nu vom şti niciodatã adevãrata lor motivaţie, poate este o combinaţie a elementelor mai sus menţionate sau poate este doar o perpetuare a tradiţiei aristocratice în filantropie.

De avantaje fiscale ca motivaţie nu prea poate fi vorba, cãci subvenţiile deductibile pe care le pot primi fundaţiile de la companii nu pot depãşi 0,3% din cifra de afaceri şi 20% din impozitul pe profit datorat. Unii economişti susţin cã sunt premize considerabile pentru dezvoltarea unei pieţe a donaţiilor, piaţã în care fiecare act de caritate e vãzut ca o investiţie. Afaceriştii însã preferã sã investeascã bani în proiectele lor de caritate decât timp, care este o monedã mult prea preţioasã pentru ei.

Cea mai puternicã fundaţie de caritate din lume este fundaţ ia „Bill and Melinda Gates”, fundaţie ce şi-a mãrit fondurile şi prin donaţiile considerabile fãcute de Warren Buffet, ocupantul locului al doilea în topul miliardarilor lumii întocmit de Forbes în 2007. Fundaţia urmãreşte îmbunãtãţirea stãrii de sãnãtate a oamenilor, înlãturarea sãrãciei, extinderea oportunitãţilor educaţ ionale şi a accesului la tehnologie. Modelul american nu se regãseşte pe continentul european, unde doar Germania, Marea Britanie şi Italia sunt ţãrile care dispun de fundaţii de caritate puternice. Deşi Estul Europei abundã de miliardari, mişcarea filantropicã este destul de timidã, dintre mogulii zonei doar ucrainienii Victor Pinchuk şi Rinat Ahmetov având câte o fundaţie de caritate.

În România, mulţi dintre bogaţii ce au un cuvânt greu de spus în economie deţin, pe lângã companii, şi fundaţii de caritate.

Fundaţia Dinu Patriciu, fundaţia umanistã Dan Voiculescu, fundaţia creştinã George Becali, fundaţia Silviu Prigoanã, fundaţ ia Vântu (Sorin Ovidiu Vântu), fundaţia europeanã Drãgan (Iosif Constantin Drãgan), fundaţia Irinel Columbeanu sunt doar câteva dintre „perlele” caritãţii româneşti. Fenomenul este însã abia la început şi cu siguranţã în urmãtorii ani va cãpãta o amploare mult mai mare, ceea ce nu poate fi decât foarte bine pentru mediul social naţional.

Dincolo de sumele fabuloase de bani, de imaginea cristicã atribuitã marilor filantropi şi de interesele mai mult sau mai puţin ascunse ale acestora, fundaţiile de caritate reprezintã o imensã şansã pentru mii de oameni, o şansã la o viaţã normalã, la realizarea de performanţe profesionale, la reabilitare, la a câştiga în lupta cu viaţa. Iar aceste câştiguri, privite pe termen lung şi chiar foarte lung, depãşesc cu mult investiţiile iniţiale în fundaţiile de caritate. în aceste condiţii, nu putem decât sã-i încurajãm şi sã-i susţinem pe cei puternici în demersurile lor de a ne oferi o lume mai bunã.

20 de răspunsuri la “Fundatiile de caritate”

SINT DIN ROMINIA JUDET TIMIS LOC LUGOJ AM PROBLEME F GRAVE FINANCIARE SI UN COPIL MIC DE TREI ANI DE CRESCUT AM VAZUT CA AVETI FUNDATII CARE AJUTA OAMENI SI LE DA UN SPRIJIN OARE EU MAI AM DREPTUL SA TRAIESC ? AM MARI DATORII PT CARE SOTUL MEU VA FACE PUSCARIE DACA NU LE ACHITA F URGENT IAR EL E SPRIJINUL NOSTRU IN CASA DACA EL MERGE LA PUSCARIE EU CU UN COPIL MIC CE SA FAC ? SINGURA SOLUTIE ESTE DE A NU MAI TRAI NU AVEM DE LA NIMENI NICI UN SPRIJIN SI CRED CA VIATA NOASTRA SE VA INCHEIA AICI DACA PUTETI SI DORITI TRIMITETI-MI UN RASPUNS PE ADRESA DE E-MAILL anterutescu67@yahoo.com SAU LA NR DE MOBIL 0765368596 VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNS URGENT SA VAD DCA SE MAI MERITA SA LUPT PT MINE SI FAMILIA MEA

Bolnav la 24 de ani

Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot muncii pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament.

Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei). Mă puteţi contacta şi la numărul de telefon 0757.20.54.95 sau la adăpostul de noapte din Turnişor.

Bolnav la 24 de ani

Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot muncii pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament.

Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei). Mă puteţi contacta şi la numărul de telefon 0757.20.54.95 sau la adăpostul de noapte din Turnişor.

Salut
Ma numesc Nandor Ratz,am 2o de ani si de la vasta de 6 ani am hipertebsiune arteriala primara gradul 3 risc inalt maligna,puseele ajung la 220/110 am facut o comtie cerebrala din cauza tensiuni.mie foarte greu sa ma deplasez de la comotia pe care am avuto,in Romania nu au descoperit cauza hipertensiuni,am o programare la Paris cea de a sasea programare nu stiu daca pot sa o respect din cauza lipsei de bani nu am putut ajunge la Paris,va rog daca ma puteti ajuta sa ajung la Paris costa 3600 euro 5 zile de spitalizare la toate investigatiile care mi le face
va multumesc si sper cam ma veti ajuta adresa mea de e-mail este nan_nandor@yahoo.com nr de telefon 0728196962

glicogenoza hepatica,autism,retard psihomotor.Acestea sunt diagnosticele nepoatei mele in varsta de numai 8 anisori.Imi rupe inima cand stiu ca nu pot sa fac nimic pentru ea si de aceea va rog sa o ajutati.Atat pot sa va spun.Daca credeti ca exista vreo sansa si pentru ea va rog ajutati-o.VA MULTUMESC DIN SUFLET SI ASTEPT UN RASPUNS ORICARE AR FI EL CA NE-AM OBISNUIT NUMAI CU CELE RELE.PS.DOCTORII SPUN CA NU E UN DIAGNOSTIC CERT PENTRU CA NU AU APARATURA NECESARA LA NOI IN TARA.(ROMANIA)

manumesc romanescu maria am un copil care sufera de hipoacuzie bilaterala severa tetra pareza spastica bunica mea a vindut casa in care locuiam cu totii acum sintem in strada avem mare nevoie de ajutor copilului ii trebuie aparate auditive de performanta nu avem banii necesari pentru ai cumpara va rog frumos ajutatima nr de tel 0726236966

Eu am un program propriu de alegere, de programare a sexului viitorului copil. Acest calcul se adreseaza oamenilor cu bani multi.
Sunt dispusa sa dau o cota pentru donatii de caritate, in masura in care sunt cautata de diverse persoane cu bani.

Buna ziua!
Sunt Mioara Voiculescu mamalui Cristian Nicolae.Cititi pe linkul de mai jos povestea lui Cristian si vedeti pozele.Avem nevoie urgent de ajutor deoarece in decembr 2009 Cristian trebuie sa faca a 15 operatie in Turcia la Spitalul Johns Hopkins, de dvs depinde in mare masura daca vom reusi sa trecem peste acest impas, deoarece avem nevoie de ajutor.Cristian are 13 ani si 14 operatii de reconstructie a piciorului drept zdrobit de o masina pe trotuar.Multumim bunului Dumnezeu ca este in viata si speram ca vom depasi toate suferintele cumplite si intr-o zi Cristian va merge din nou.
Banca BCR Mosilor Str.Calea Mosilor nr 290, sector 2 Bucuresti, Romania
Beneficiar Voiculescu Mioara
cont eur RO44RNCB0088002320440004
cont ron RO71RNCB0088002320440003
cont usd RO17RNCB0088002320440005
SWIFT RNCBROBU
Datele mele de contact le aveti pe linkul pe care trebuie sa-l deschideti.
Cu stima si imi cer iertare pentru ca apelez la dvs, dar suntem intr-o situatie disperata, iar Cristian va merge intr-o zi.
Va multumesc, o mama….. Mioara Voiculescuhttp://dansantimbreanu.wordpress.com/cristi-voiculescu-povestea-lui/

ma numesc livia si sufar de maladia charchot-marie-tooth.o maladie destul de grava.in noiembrie sunt programata pt operatie.insa parintii nu au posibilitati financiare..fiind amandoi bolnavi.aceasta operatie este foarte importanta deuarece voi putea merge.operatia o voi face la bucuresti la spitalu BUDIMEX.PANA AKM AM 16 OPERATII.8 LA UN PICIOR 8 LA CELALALT.MA operez de la varsta de 3 ani.toata copilaria am traito prin spitale…va rog din suflet autatima….nr meu de tel 0765213388 sau adresa de mail.multumesc din suflet

Ma numesc Ene Elena,din judetul Prahova,mama a unei fete de 15 ani.noua ni sa intamplat o mare nenorocire eu de 3 ani imi cresc copilul singura.noi neavand o situatie financiara buna si neavand nici un ajutor din partea nimanui parintii si ai mei si ai lui fiind decedati, sotul meu a hotarat sa mearga la munca in spania.am tinut legatura cu el pana a ajuns la madrid.acolo a schimbat autocarul trebuia sa ajunga la valencia darla un popas intre madrid si valencia sotul meu a disparut bagajul ramanandu-i in autocar.l-am dat disparut prin interpool dar fara nici un raspuns.au trecut 3ani de atunci si noi traim intra situatie critica.nu avem c-am de niciunele nici lemne nici alimente numai multa tristete.va rugam din suflet daca ne puteti ajuta orice e binevenit viata noastra e foarte grea traim de azi pe maine.chiar sunteti ultima noastra speranta.Nr de telefon:0244227253

SUNT IONEL CU DOMICILIUL INTR-UN LAGAR DE EXTERMINARE, UN FOCAR DE INFECTIE NUMIT DE AUTORITATILE LOCALE,C A M I N DE C A Z A R E -T E M P O R A R A ,DIN STR.OCTAVIAN GOGA NR,4 CELULA,NE 11,INTR-UN SPATIU DE 14 METRI PATRATI CU SOTIA SI CEI 4 COPII.AICI M-AM IMBOLNAVIT DE SEPTICEMIE IN ANUL 2004,AVIND SI FOCARE SEPTICE SI PULMONARE SI HEPATICE.AM FOST LA UN PAS DE M O A R T E ,IN ACEASTA CELULA.IN 2004 AM FOST TRANSPORTAT DE URGENTA CU SALVAREA LA CLUJ PT-CA ERAM LA UN PAS DE M O A R T E.S-A INTERVENIT PE COLOANA VERTEBRALA UNDE ERA LOCALIZATA SEPTICEMIA,LA INCHIDEREA OPERATIEI MEDICUL NEUROCHIRURG ,MI-A UITAT O L A M A DE B I S T U R I U INFIPTA IN LAMA POSTERIOARA A VERTEBREI L,2 SI AM FOST INFECTAT SI CU 2 HEPATITE,B,C.AM STAT CU LAMA DE BISTURIU INFIPTA IN COLOANA 3 ANI FARA SA STIU.AM DESCOPERIT-O LA O RADIOGRAFIE.IN ACEST INTERVAL DE TIMP,AM FOST SUPUS LA DOUA INTERVENTII CHIRURGICALE DE CATARACTA LA AMBII OCHI ,DEZLIPIRE DE RETINA,INTERFERON PT HEPATITE.STUDIEZ B I B L I A DE 25 ANI,SI AM INTELES CA D-ZEU MI-A DAT A 2 A SANSA LA VIATA SA MA BUCUR IN CONTINUARE DE FAMILIE SI COPII.NU POT SA SCRIU MULT POVESTEA MEA ,E CU MULT MAI LUNGA,DAR ASTEPT DA MA CONTACTATI.LA ORA ACTUALA SUNT CU HANDICAP LOCOMOTOR ACCENTUAT GR 2 SI DE 6 ANI STAU LA PAT CU COLOANA -VERTEBRALA AMORTITA SI DURERI CUMPLITE -PARAPAREZA SPASTICA…AM O PENSIE DE BOALA DE 478 LEI.NU AM BANI DE TRATAMENT CARE COSTA PESTE 500 LEI/10 ZILE,REGIMUL-ALIMENTAR,MULTE CEAIURI SI MEDICAMENTE.DACA NU FAC ACESTE TRATAMENTE ,VIATA MEA SE SCURTEAZA.DACA ARE CINEVA O INIMA MARE ,SUFLET MARE SI CREDINTA IN D-ZEU,ROG SA MA CONTACTEZE LA NR.0740416840.D-ZEU SA VA BINECUVINTEZE, CU TOT RESPECTUL SI TOATA CONSIDERATIUNEA, I O N E L SI FAMILIA.SARBATORI FERICITE SI LA MULTI ANI!…

ma numesc florentina si vreau sa-i redau viatza unchiului meu care are o tumoare la pancreas ce poate fi anihilata intr-o clinica particulara din bucuresti dar pentru asta avem nevoie de o intrunire a unei comisi de medici sa ne spuna daca se poate face ceva…apelez la dumneavoastra deoarece medici i-au spus ca nu mai are foarte mult de traiti dar decand a auzit despre acest aparat adus decurand in romania se mai agata de un fir de speranta ca se poate face ceva pentru el…tata a 4 copii la 35 de ani merita ajutat deoarece viata la incercat foarte greu si cand a crezut ca in sfarsit sau terminat problemele pentru el a descoperit aceasta tumoare la pancreas…avem nevoie de 3000 de euro pentru el si apelam la toti cu suflet mare care pot sa ne ajute…0720091273 este numarul meu de contact pentru ceiu cu inii mari…va multumesc din suflet si haideti sa ajutam pe cei nevoiasi

Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot munci pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR :
RO36RNCB0231088855520001 (lei). Vă rog ajutaţi-mă! dacă nu, pot să mor!
E-mail: rudolfleonard13@yahoo.com Telefon: 0757205495 Vă mulţu mesc anticipat. Boală, disperare, durere, neajutorare şi câte sinonime ar putea descrie situaţia acestui om. În jurul nostru în fiecare zi mor oameni. Mor sau trăiesc cu o frică teribilă de moarte din cauza indiferenţei noastre. În fiecare zi semenii noştri duc poveri grele în sufletele lor. Cine dintre noi este gata să întindă o mână de ajutor??? Nu pot să ajut acest om financiar, dar vreau prin acest anunţ să sesizez pe cei care nu stau cu mâna întinsă şi pot să pună ceva deoparte ca să contribuie la această nevoie. Dumnezeu spune că: religiunea curată şi neîntinată înaintea Lui constă în cercetarea văduvelor şi orfanilor în necazurile lor. (Iacov 1). Tu ce faci în acest sens. Contribuie şi tu la salvarea lui Rudolf. Am aflat despre situaţia lui de la el, când a lăsat mesajul de mai sus într-un comentariu pe acest blog. 0757205495

BUNA SEARA MA NUMESC DULGERU NICOLETA DIN BIRLAD JUD.VASLUI STR.PACII NR 5.AM SI EU NEVOIE DE CINEVA CU SUFLET MARE CARE SA MA POATA AJUT.AM 37 DE ANI SI SUFAR DE O BOALA CARE AR FI TREBUIT SA APARA DUPA 60 DE ANI .LA 30 DE ANI AM AVUT O INTERVENTIE PE COLOANA ,LA 34 DE ANI AM FOST PENSIONATA PE CAZ DE BOALA ACUM AM COXARTRAZA BILATERALA PE FOND DE NECROZA ASEPTICA DE CAP FEMURAL SI PROBLEME CU COLOANA.ACUM MA PREGATESC DE O INTERVENTIE LA PICIOARE NU IMI PERMIT ACESTE SUME ,SUNT O FIINTA FARA AJUTOR AM CRESCUT FARA PARINTI EU SI CEI TREI FRATI AI MEI AM AVUT O COPILARIE FOARTE GREA CAND ZICEAM SI EU CA O SA FIE SI PENTRU MINE SI FAMILIE MAI BINE ADAT ACEST NECAZ PESTE MINE SI INTOTDEAUNA AM FOST O FATA CU SUFLET MARE SI DIN PUTINUL MEU AM AJUTAT CU CE AM PUTUT PE TOTI CARE MI-AU CRUT AJUTOR .ACUM ROG SI EU PE TOTI CU SUFLET MARE SA MA POATA AJUTA SI PE MINE. AM STRANS PRIN AJUTOR UNIMANITAR SUMA DE 2000 LEI.VA ROG DIN INIMA AJUTATIMA.NR.CONT.RO57BRDE380SV27576313800.NR.TELEFON 0749101331.DULGHRRU NICOLETA VA MULTUMESC DIN INIMA

Buna ziua,

Ma numesc Alexandra Aghitoaie si doresc sa solicit ajutor din disperare. Va implor ajutatima cu 1 leu daca binevoiti pentru ca pentru mine conteaza…si un ban…problemele daca ar fi sa le insir v ati plictisi de citit…boala…datorii…casa nu am….etc…Va multumesc din suflet!!!!!!! Dumnezeu sa va dea sanatate! IBAN : RO21BTRL03401201N25372XX

“SĂ NE OPRIM O CLIPĂ DIN DRUMUL NOSTRU ŞI SĂ ASCULTĂM STRIGĂTUL DE AJUTOR AL GEORGETEI CARE NE IMPLORĂ SĂ ÎI DĂM ŞANSA DE A MERGE DIN NOU. ESTE SINGURA EI DORINŢĂ. DUPĂ 17 ANI DE AŞTEPTARE ARE ŞANSA DE A MERGE DIN NOU. PÎNĂ ÎN SEPTEMBRIE ARE NEVOIE DE 60.000 DE EURO. VĂ ROG DIN SUFLET NU RĂMÎNEŢI NEPĂSĂTORI LA STRIGĂTUL EI DE AJUTOR.

“MĂ NUMESC CONSTANTIN GEORGETA, AM 37 DE ANI ŞI SÎNT DIN BUCUREŞTI.
DE CÎND M-AM NĂSCUT NU AM AVUT O STEA NOROCOASĂ. AVEAM 900 DE GRAME. MEDICII M-AU DECLARAT AVORT ŞI AM TRĂIT O NOAPTE SUB CADĂ LA BAIE. M-A SALVAT FEMEIA DE SERVICIU CÎND A VENIT SĂ FACĂ CURAT.
CÎND AVEAM 2 ANI ŞI JUMĂTATE AM AVUT UN ACCIDENT ŞI AM RĂMAS FĂRĂ OCHIUL STÎNG. AM PROTEZĂ DE STICLĂ.
TIMPUL A TRECUT ŞI CÎND AVEAM CEA MAI FRUMOASĂ VÎRSTĂ, DE 21 DE ANI, AM SUFERIT O INTERVENŢIE CHIRURGICALĂ. ŞOLDUL ŞI ROTULA DEPLASATE.DAR ÎN ACEA ZI DE 11 OCT 1993 DESTINUL MEU S-A SCHIMBAT PENTRU TOTDEAUNA.
AM FĂCUT O COMPLICAŢIE DE PARALIZIE CU TROMBOFLEBITĂ DIRECT DE PE MASA DE OPERAŢIE. IMEDIAT DUPĂ ANESTEZIE AM INTRAT ÎN MOARTE CLINICĂ , MI-AM REVENIT DAR A DOUA ZI MI-AU BĂGAT UN ANTIBIOTIC AUSTRIAC FĂRĂ SĂ ÎMI FACĂ TESTUL ŞI AM INTRAT DIN NOU ÎN MOARTE CLINICĂ. NU AM MAI MIŞCAT DE LA ORA 18 PÎNĂ A DOUA ZI DIMINEAŢA LA ORA 8. PESTE PUŢIN TIMP, CONSTATÎND CĂ NU ÎMI REVIN, MI-AU BĂGAT PLASMĂ ŞI SÎNGE ŞI LA JUMĂTATE S-AU OPRIT FIOLELE ŞI AM INTRAT IAR ÎN MOARTE CLINICĂ.
ANII AU TRECUT ŞI ÎNTR-UN FINAL MI S-A COMUNICAT CĂ AICI ÎN ŢARĂ NU MAI AM NICI O ŞANSĂ ŞI CĂ NU VOI MAI MERGE NICIODATĂ. DUPĂ LUPTE MARI AM OBŢINUT O PROGRAMARE ÎN CHINA. SUMA NECESARĂ ESTE DE 60 DE MII DE EURO. CONTURILE LA CARE SE POT FACE DONAŢII SÎNT: RO 07 BRDE 445 SV 854 298 544 50 ÎN RONI, RO 43 BRDE 445 SV 099 67 98 44 50 ÎN EURO, RO 38 BRDE 445 SV 139 159 844 50 ÎN USD, PE NUMELE CONSTANTIN GEORGETA.”

Autor: Georgeta Constantin
Iniţiator campanie: Corina Enache
Informaţii: poetesa34@yahoo.com sau 0722 568 115

BUNA SUNT ACEIA-SI BIANCA SI E ADEVARAT CA IN ULTIMUL TIMP NU AM MAI SCRIS NIMIC AM FOST APROAPE INPOSIBILA DE GASIT PENTRU CA AM RAMAS FARA SITE SI + DE ASTA DOREAM SA AM CEVA MAI PE INTELESUL TUTUROR ,ADICA REINOIREA CERTIFICATULUI SI DETALIEAT DE CE AS AVEA ACUM MARE NEVOIE ,DACA MAI PUTE-TI SA-MI MAI PUBLICA-TI CAZUL MEU SI VA ROG DIN SUFLET ,ACUM AM UN BLOG SI CINE DORESTE SI POATE SA-L FACA CUNOSCUT NU POT SA VA ROG SI SA VA MULTUMESC SI (SARUMINA) ACEIA-SI COPILA FARA VIITOR http://savebianca.blogspot.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *