Categorii
Nr. 8 / Martie-Aprilie 2009

Domaine des Hauts de Loire Istorie şi artă pe Valea Loirei

UN LOC SPECIAL ŞI UN PUNCT INEDIT DE PORNIRE PENTRU DESCOPERIREA PODGORIILOR DE PE VALEA LOIREI, DOMAINE DES HAUTS DE LOIRE ESTE SITUAT ÎNTRE LOCAŢIILE ISTORICE BLOIS ŞI AMBOISE, PE DRUMUL VINURILOR, ÎN LOIR-ET-CHER.

UN LOC SPECIAL ŞI UN PUNCT INEDIT DE PORNIRE PENTRU DESCOPERIREA PODGORIILOR DE PE VALEA LOIREI, DOMAINE DES HAUTS DE LOIRE ESTE SITUAT ÎNTRE LOCAŢIILE ISTORICE BLOIS ŞI AMBOISE, PE DRUMUL VINURILOR, ÎN LOIR-ET-CHER.

Mai degrabă una luxoasă decât una feudală, şi mai degrabă pitorescă decât protectoare. Istoria sa începe în 1860, atunci când celebrul editor Panckuocke a construit un conac de vânătoare într-o zonă verde, retrasă. Astăzi, celebrul conac Panckoucke este un prestigios hotel de lux şi membru al Grupului Relais & Chateau.

Castelul are 25 de camere şi 11 apartamente elegante, cu un aer de „vechi“, dar şi cu băi moderne, mari, toalete separate, telefoane cu apelare directă, televizoare, seifuri şi minibaruri, ca şi instalaţii de aer condiţionat. Acestea se află fie în castelul acoperit de iederă, clădire construită în secolul al XIX-lea, fie în clădirile adiacente, acestea din urmă fiind mai mari şi toate decorate în stil country francez cu şemineuri deschise, antichităţi, bârne aparente dar cărora nu le lipsesc, tuşele contemporane, precum televizoare cu ecran plat, sau băi cu faianţă şi gresie moderne. Camerele şi apartamentele dau către parc şi către apă, ceea ce oferă senzaţia de visare, relaxare şi calm.

Camerele din clădirile adiacente au un mix de mobilier vechi şi modern, care se armonizează perfect cu zidurile din cărămidă aparentă şi cu tavanele unghiulare.

GAZDE ŞI PRIETENI

Încântătoarele gazde, familia Marie Noelle şi Pierre Alain Bonnigal, vor fi cu siguranţă printre prietenii dumneavoastră şi veţi adora desigur compania lor. Deşi decorurile sunt dintre cele mai tradiţionale, la fel ca şi obiectele de mobilier, standardele relaxate şi abordarea familiară a gazdelor şi a întregului staff menţin o atmosferă informală. Zâmbetul nu lipseşte niciodată, la fel cum nu lipsesc nici atmosfera elegantă şi romantică, florile sau lumânările aprinse.

Hotelul oferă oaspeţilor săi şi unul dintre cele mai bune restaurante din zonă, listate în Guide Rouge. Condus de celebrul bucătar Remy Giraud, restaurantul oferă produse de bucătărie tradiţională franţuzească, cu o influenţă internaţională relativ modestă, dar şi o gamă amplă de vinuri regionale. Restaurantul, cea mai frumoasă parte a hotelului, este celebru pentru stilul şi calitatea sa, incinta fiind înnobilată de un vechi şemineu din piatră, bârne grele, parchet acoperit cu covoare persane dintre cele mai scumpe, perdele şi draperii aurii. Restaurantul se deschide către o terasă cu vedere la lacul cu lebede, către copacii înalţi şi către câmpia dimprejur.

Hotelul este înconjurat de 180 de acri de zonă verde, cu terenuri de tenis, piscină exterioară, cărări împădurite şi un eleşteu cu lebede. Pasionaţii pot alege plimbări cu balonul cu aer cald sau tururi de elicopter deasupra Văii Loirei şi castelelor sale. Excursiile şi vizitele care se pot face pornind de la Domaine des Hauts de Loire, includ toate castelele istorice de pe Valea Loirei, o incursiune specială în arhitectura, istoria şi arta acestor locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *