Categorii
Despre modă Stiri

Debut de succes in teatru, pentru Adina Buzatu

Cu emotii, dar si cu entuziasmul care o caracterizeaza, Adina Buzatu a acceptat invitatia de a se implica pentru prima data, in cariera ei, intr-un proiect teatral. Costumele din piesa “Boeing Boeing”, realizate de ea, au fost laudate de profesionisti ai scenei.

Iată, în continuare Comunicatul de Presă remis cu acest prilej:

“Bucuresti – 01 octombrie 2012
Costumele din piesa “Boeing Boeing”, laudate de profesionistii scenei romanesti

Cu mari emotii, dar si cu o doza de entuziasm pe masura, Adina Buzatu a acceptat invitatia de a se implica pentru prima data, in cariera ei, intr-un proiect teatral. In scurt timp, cu multa munca, o atentie aproape obsesiva la detalii si o intelegere perfecta a personajelor, stilista a reusit sa creeze costumele pentru piesa de comedie “Boeing Boeing” de Marc Camoletti in asa fel, incat sa starneasca incantarea si deliciul publicului, dar si pe cea a profesionistilor din teatru.

La avanpremiera spectacolului regizat de Serban Puiu, pe o traducere adaptata de Irina Margareta Nistor, care a avut loc vineri seara la sala Epika din cadrul Grand Cinema Baneasa Shopping City, Adina Buzatu a fost aplaudata minute in sir la scena deschisa, alaturi de protagonistii piesei (Maria Buza, Tania Popa, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Bogdan Stanoevici si Marius Gilea) pentru contributia adusa la succesul piesei prin conceperea costumelor. Nu doar publicul larg a remarcat aportul Adinei la dinamica piesei si conturarea personajelor, ci si profesionistii teatrului romanesc . Actrita si dramaturgul Rodica Popescu Bitanescu a tinut sa precizeze ca nu a vazut de mult in teatru costume de asemenea finete si rafinament. “Costumele sunt superbe si avantajeaza foarte mult actorii. A fost o adevarata placere sa le privesti. Totul a fost facut cu cap, atat pe fizicul fiecarui actor in parte, cat si pe personaj. Niste costume profesioniste cu adevarat. Ea, Adina, a inteles foarte bine ca trebuie sa realizeze costumele pe personaj si nu a cazut in capcana in care cad de obicei persoanele care vin din lumea modei, aceea de a creea costume de dragul costumelor. De multa vreme nu mi-a fost dat sa vad asa costume frumoase si adecvate rolurilor”, a declarat Rodica Popescu Bitanescu.

Criticul de film, Irina Margareta Nistor a marturisit ca a fost de-a dreptul incantata de felul in care a fost reprezentat din punct vestimentar personajul Robert, amicul necizelat, venit din provincie. “Totul a fost foarte nostim la el. Lenjeria intima, acei pantalonasi, papionul, sacosele tot. In schimb, la cele trei stewardese remarc eleganta. Liniile aeriene ar trebui sa se inspire din creatiile Adinei Buzatu”, a spus Irina Margareta Nistor.

Spectator de teatru cu state vechi, Gabriel Cotabita a remarcat si el costumele realizate de Adina Buzatu: “Mi-au placut foarte mult, au fost in perfecta armonie cu rolurile”.

“Este emotionant pentru mine sa aud vorbe atat de frumoase la adresa muncii mele din partea unor oameni de valoare pe care ii admir si ii respect din tot sufletul. Reusita proiectului meu se datoreaza unei munci in echipa, alaturi de toti oamenii mei si de bunul meu prieten Razvan Sanda. Partea mea a fost foarte mica, trebuie remarcat ca distributia este exceptionala, la fel regia si decorul. Mergeti la Boeing Boeing, ar fi pacat sa ratati o reprezentatie atat de savuroasa”, a spus Adina Buzatu.

La avanpremiera, printre spectatori s-au numarat si Horia Moculescu, Lucian Mandruta, Gabriel Cotabita, Catalin Catoiu, Ozana Barabancea, Lora, Ionut Negoita si Florentina Opris, dar si Aurelian Temisan si Lucian Ghimisi, actorii din cealalta distributie a piesei.

Spectacolul “Boeing Boeing” se joaca de doua ori pe saptamana, joi de la ora 20.00 si sambata de la ora 19.00, la sala Epika, din cadrul Grand Cinema Digiplex de la Baneasa Shopping City.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *