Categorii
Stiri

Daniel Onoriu: Eram plin de vanatai si imi gaseam greu pozitia de somn

Daniel Onoriu, cel mai complet pilot de curse din Romania

Week-end-ul trecut a avut loc un eveniment dedicat motorsportului din Romania, care s-a desfasurat la Premier Palace Hotel & SPA. Intr-o atmosfera relaxata, comunitatea de motorsport si-a premiat varfurile care s-au remarcat in domeniu. Printre acestia, Daniel Onoriu a primit distinctia pentru performante deosebite in toate sporturile cu motor: karting, moto si auto, ramurile sportive care au fost reunite in cadrul evenimentului Motorsport Christmas Party.

Pilotul bucurestean a debutat in motorsport la doar 12 ani, cand au inceput antrenamentele si rezultatele sportive in karting. „Cand eram copil, au fost nopti in care adormeam in combinezon de oboseala. Au fost si zile in care ma dureau atat de tare coastele de la kart si eram plin de vanatai, incat cu greu imi gaseam pozitia de somn. Ma antrenam continuu, pentru ca imi doream tare mult sa fiu sus, cu cei mai buni, chiar daca eram debutant”, isi aminteste Daniel Onoriu.

Dupa ce a ajuns de patru ori vicecampion national in karting, Daniel a facut varsta potrivita pentru a se inscrie si in campionatele de motociclism, dar implinirea totala a obtinut-o abia pe patru roti, in raliuri si viteza in coasta. A debutat in viteza pe traseu montan in 2007 si tot atunci a devenit vicecampion national absolut, o premiera pentru un debutant cum era el, in aceasta ramura sportiva. A atras atentia tuturor cand a reusit victoria absoluta, in clasamentul general, la doar a doua etapa la care participa, in 2007, record in motorsportul din Romania. Ulterior, in 2009, a obtinut si titlul de campion national absolut. A urmat o pauza competitionala datorata absentei materialului de concurs necesar, dar Daniel a pastrat legatura cu motorsportul.

„Sunt multumit ca am primit o distinctie simbolica pentru anii petrecuti in acest sport. De fapt, de la 12 ani, totul in viata mea se invarte in jurul pasiunii pentru motorsport. Este un sport costisitor, caruia trebuie sa i te dedici in totalitate, cu bugete si eforturi mari. Eu niciodata nu m-am dus la start doar din placere. Intotdeauna am luat startul pentru victorie, de cand ma stiu”, a declarat Daniel Onoriu.

„Pentru noi, cei care stam pe margine, este frumos sa vedem o masina de curse. Dar zilele de antrenamente si efortul pilotilor de top il stiu putini. E kartist, motociclist si rally-ist. Daniel merita o recunoastere atat pentru rezultatele sale din sporturile in care s-a implicat pana acum, cat si pentru perseverenta cu care si-a tinut drumul ales de mic copil. Noi stim ca el nu a spus tot ce a avut de spus in motorsport si ca revenirea din 2013 poate fi una spectaculoasa cu o sustinere financiara adecvata”, e declarat Mihnea Popescu, presedinte Casino Life & Business Magazine, co-organizator Motorsport Christmas Party.

PREMIUL I-A FOST INMANAT DE LIVIU VARCIU

Liviu Varciu a venit la eveniment special pentru Daniel Onoriu. Pasionat de masini de curse, Liviu a legat o prietenie deosebita cu Daniel in momentul in care acesta i-a dedicat fratelui sau victoriile de la curse. „Inca nu i-am fost copilot oficial, astept masina cea noua din 2013”.

Un răspuns la “Daniel Onoriu: Eram plin de vanatai si imi gaseam greu pozitia de somn”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *