Categorii
Nr. 10 / Iulie - August 2009

Costa Smeralda – LUX IN INIMA SARDINIEI

SITUATA PE COASTA DE NORD-EST A INSULEI SARDINIA, CHIAR IN MIJLOCUL MARII MEDITERANE, COSTA SMERALDA (COASTA DE SMARALD) – UNA DINTRE CELE MAI LUXOASE SI MAI CELEBRE DESTINATII EUROPENE – ATRAGE AN DE AN MILIARDARII LUMII.

SITUATA PE COASTA DE NORD-EST A INSULEI SARDINIA, CHIAR IN MIJLOCUL MARII MEDITERANE, COSTA SMERALDA (COASTA DE SMARALD) – UNA DINTRE CELE MAI LUXOASE SI MAI CELEBRE DESTINATII EUROPENE – ATRAGE AN DE AN MILIARDARII LUMII.

Istoria acestui veritabil Paradis a început în 1961, atunci cand doi gentlemeni englezi, bancherul John Duncan Miller si produca torul de bere Patrick Guiness, au vorbit pentru prima data printului Karim Aga Khan despre acest loc, convingandu-l sa mearga sa vada atractiile zonei. El a fost cel care si-a asumat riscul, în 1962, de a crea aici primul consortiu, „Monti di Mola”, care avea sa devina mai tarziu Costa Smeralda.

MEDIUL, PERFECT PROTEJAT

In toate proiectele si în toate structurile care au fost ridicate aici s-a acordat o mare atentie impactului asupra mediului, principala intentie a printului Aga Khan fiind aceea de a pastra intacta frumuset ea originara a locurilor. Cladirile au fost inserate, asadar, în relieful natural, fara sa îl modifice prea mult, toate fiind constructii joase, unele cu mici turnulete, cu arcade la ferestre sau usi, scari si pereti pictati în roz sau alb, toate realizate din materiale naturale, precum granit, argila sau lemn. Dezvoltarea Costei Smeralda a urmat un parcurs rapid, statiunea devenind în scurt timp un paradis preferat de VIP-uri si miliardari din întreaga lume, ca si de paparazzii care vin aici în cautarea senzationalului din viata vedetelor. Nu putini sunt miliardarii care si-au cumparat proprietati de vacanta in zona, devenind obisnuiti ai locurilor.

PORTO CERVO, INTREG CONFORTUL IMAGINABIL

Costa Smeralda ofera un litoral de 56 de km, cu plaje superbe si golfuri aidoma, dintre care cele mai cunoscute sunt Spiaggia del Principe, Capriccioli, Liscia di Vacca sau Liscia Ruia. Principalele orase si sate din zona sunt Arzachena, Olbia, Porto Cervo, Liscia di Vacca, Capriccioli si Romazzino. Daca Arzachena este centrul administrativ al Costei Smeralda, Porto Cervo este, fara îndoiala, ini- ma sa. Porto Cervo este dotat cu tot confortul imaginabil, un port superb unde acosteaza iahturile miliadarilor, un heliport, un serviciu de supraveghere extrem de atent si un centru medical foarte bine organizat. Aici se aduna cele mai uimitoare si mai luxoase iahturi din lume, prezenta acestora fiind la cote maxime în august. In septembrie au loc celebrele regate, printre care si Cupa Sardiniei.

Un alt loc preferat al celebritatilor care ajung pe Costa Smeralda este orasul Porto Rotondo, situat într-un golf natural, la aproximativ 10 km de Olbia, aeroportul international. Orasul ofera o multitudine de plaje, cluburi de noapte, baruri si restaurante, majoritatea în zona Pietei San Marco si a golfului. HOT SPOTS

∫ Costa Smeralda este celebra si pentru structurile sale arheologice antice, ce formeaza un patrimoniu istoric original. Mii de pietre, asezate în cercuri concentrice, altare fortificate, toate marturie a unei istorii de trei mii de ani. Albucciu Nuraghi, amplasat chiar langa Arzachena, este un sit notabil în acest sens.

∫ Micuta biserica Stella Maris, situata pe o faleza deasupra celebrului Porto Cervo, adaposteste capodopera lui El Greco, Mater Dolorosa, dar si numeroase sculpturi în piatra. Pentru o atmosfera în pura traditie sarda, San Pantaleo este locul ideal pentru o dupa-amiaza relaxata de vacanta. Muzicieni traditionali se ascund printre oleandri roz si rosii, iar atmosfera festiva este completata de artisti artizani si fermieri care îsi vand produsele traditionale.

∫ Mierea din o mie de flori, pentru care Sardinia este renumita, provine de la Kara Sardegna. Aceasta miere, ca si uleiul de masline, dulceata de smochine, nuga de migdale si alte produse gatronomice traditionale sunt celebre, alaturi de artizanat.

∫ Cele mai luxoase magazine de moda pot fi gasite, unde altundeva, decat în Porto Cervo, un paradis al shopping-ului de lux, unde nume ca Versace, Prada sau Gucci sunt ceva obisnuit. Insa niciunul dintre aceste magazine nu creaza imaginea de lux opulent, fiind adapostite într-un complex de magazine si restaurante ce imita sarmul unui satuc traditional de pescari.

∫ Pasionatii de golf pot alege Pevero Golf Club (Porto Cervo), de altfel un teren care se numara printre cele mai bune din lume. Fiind înconjurat de un adevarat paradis botanic, pasionatii de privelisti pot admira adevarata splendoare a locurilor, fiecare dintre cele 18 gauri ale terenului oferind privelisti cu adevarat superbe.

∫ Odata cu amurgul, actiunea se muta la Phi Beach, în Baia Sardinia, locul renumit pentru cele mai frumoase apusuri. Atmosfera este extraordinara, iar miliardarii si celebritatile lumii au parte de adevarate momente de relaxare band Campari Orange în paturi albe pe malul Mediteranei sau dansand sub cerul liber într-o atmosfera animata de cei mai celebri DJ ai lumii.

Ziua, Phi Beach este unul dintre cele mai populare locuri pentru relaxare.

Un răspuns la “Costa Smeralda – LUX IN INIMA SARDINIEI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *