Categorii
Nr. 4 / Iulie - August 2008

Copacabana Palace – Lux marca Rio de Janeiro

Hotelul a fost proiectat de către arhitectul francez Joseph Gire, inspirat de Hotelul Negresco din Nisa şi de Carlton-ul de la Cannes.

Hotelul a fost proiectat de către arhitectul francez Joseph Gire, inspirat de Hotelul Negresco din Nisa şi de Carlton-ul de la Cannes. Pe parcursul existenţei sale, hotelul a avut numai doi proprietari: familia Guinle din Rio şi, din 1989, Orient-Express Hotels, Trains&Cruises. Renumit pentru serviciile excepţionale pe care le oferă turiştilor ajunşi aici, Copacabana Palace – strălucind în soarele uneia dintre cele mai celebre plaje din lume, Copacabana – este prima opţiune pentru celebrităţi, familii regale, politicieni, oameni de afaceri şi staruri de film. Mai mult, hotelul a fost platoul de filmare al peliculei „Flyin’ Down to Rio”, acesta fiind locul unde celebrii Fred Astaire şi Ginger Rogers au dansat împreună pentru prima oară.

La Copacabana Palace glam-ul este la el acasă. Este şi acesta, probabil, unul dintre motivele pentru care hotelul şi-a asigurat un loc de cinste în lista celor 1.000 de locuri pe care trebuie neapărat să le vezi într-o viaţă de om.

Copacabana Palace are 222 de camere şi apartamente. Dintre acestea, 147 (71 de apartamente şi 76 de dormitoare) se află în clă- direa principală, iar 75 de apartamente sunt situate în clădirea Tower Wing. Fiecare cameră este dotată cu mobilier excepţional şi decorat cu opere de artă originale, ceea ce oferă turiştilor o ambianţă extrem de elevată. Camerele au vedere fie către Copacabana Beach şi către ocean, fie către oraş. Hotelul dispune de şase tipuri de spaţii de cazare: Camere Deluxe cu vedere către oraş, Camere Deluxe cu vedere către ocean (unele dintre acestea au balcoane ce amintesc de celebrul lor exponent, scena declaraţiilor de dragoste dintre Romeo şi Julieta), Apartamente Junior, cu vedere către plajă sau către oraş, Apartamente Art-Deco, cu balcoane private foarte mari şi cu vedere către oraş (unele dintre ele dispun de o chicinetă ba chiar şi de un al doilea balcon), Apartamente cu vedere la piscină şi la ocean, proiectate de către Michel Jouannet, designerul Orient-Express- ului francez, dar şi Apartamente Penthouse, localizate la etajul 6, ce măsoară 100 mp fiecare. Apartamentele Penthouse sunt decorate, şi ele, cu opere de artă, covoare exotice şi materiale franţuzeşti, marcând ultimele tendinţe în materie de lux şi eleganţă. Există 7 apartamente Penthouse – 6 cu vedere către plajă şi una cu vedere către Rio – toate cu terasă privată. Etajul Penthouse are şi o zonă cu piscină şi un bar, disponibile exclusiv locatarilor etajului.

Când vine vorba despre mâncare, oaspeţii Copacabana Palace pot opta pentru o cină relaxată al fresco sau pentru bucătăria gourmet în două dintre cele mai bune restaurante din Rio. Restaurantul Cipriani, deschis pentru prânz şi cină oferă cele mai bune selecţii din bucătăria nord-italiană, într-o locaţie opulentă, dar nu lipsită de eleganţă.

Dress code-ul este smart casual. Restaurantul Pergula oferă turiştilor care vor să mănânce pe terasa legendarei piscină Copacabana, bufet rece la micul dejun, bufet sau prânz a la carte şi cine al fresco, într-o ambianţă relaxată.

Odată ajunşi la Copacabana Palace, turiştii se pot bucura şi de un Spa, considerat a fi unul dintre cele mai bune din întreaga lume.

Acesta dispune de şapte camere de tratament, două apartamente, o sală de fitness, salon de coafură, saună, baie cu aburi şi o zonă de relaxare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *