Categorii
Stiri

Constanța, DESTINAȚIE pentru navele de croazieră

Două nave de croazieră de mari dimensiuni, Queen Victoria şi Azura, ajung în Portul Constanţa pe 23 şi 30 septembrie, iar cele peste 7.000 de persoane (turiști și membrii ai echipajului) care se vor afla 10 ore pe teritoriul României, vor cheltui câteva sute de mii de euro pe excursii şi suveniruri.

Queen Victoria, este un vas de croazieră ce aparţine liniei Cunard.

Nava are o lungime de 294 metri, o greutate de 90.000 tone și are în alcătuire şapte restaurante, 13 baruri, trei piscine, o sală de bal şi un teatru, pentru a acomoda 2.014 pasageri și 1.000 de membrii ai echipajului.

Această croazieră ce are majoritatea turiștilor de naționalitate britanică, va ajunge în Portul Constanţa duminică, la ora 08:00.

Vasul pleacă din Southampton (Anglia), ajunge în Palma de Mallorca (Spania), Ialta şi Odesa (Ucraina), Constanţa (unde stă între ora 08:00 şi ora 18:00), Istanbul (Turcia), Pireu (Grecia), Porto (Portugalia) şi înapoi la Southampton.

O săptămână mai târziu va acosta şi nava Azura, cel mai mare vas de croazierã care ajunge în Constanţa în acest sezon.

Azura are peste 3.000 de pasageri, cei mai mulţi britanici, şi un echipaj de aproape 1.300 de persoane.

Itinerariul Azura începe tot la Southampton şi include Porto, ajunge în Malta, după care pleacă spre Rhodos (Grecia), Odesa, Ialta, Constanţa, Istanbul, Izmir (Turcia), Pireu şi Palma de Mallorca, după care revine la Southampton.

O excursie cu o astfel de navă de croazieră durează 20 de zile şi costă între 2.370 de lire şi 6.930 de lire sterline (2.900 – 8.600 euro) în funcţie de gradul de confort al cabinei.

Iată ce a declarat, pentru MEDIAFAX, Gheorghe Mărginean, proprietarul firmei Karpaten Turism: care „Pasagerii şi chiar şi o mare parte a echipajului coboară de pe vas în Constanţa şi fac un tur de oraş cu degustare de vin şi spectacol folcloric la un restaurant, o degustare de vin la Murfatlar, ajung la Histria şi apoi în Delta Dunării, unde fac o excursie cu navele. Tot programul durează 7-8 ore şi costă 40 de euro de persoană. În medie, pentru excursie şi diverse suveniruri, o persoană de pe un vas croazieră chletuieşte pe teritoriul României, în medie, circa 70 de euro”.

Firma Karpaten Turism se ocupă de serviciile, pe teritoriul României, pentru turiştii celor două nave.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *