Categorii
Despre modă Nr. 6 / Noiembrie - Decembrie 2008

Butonii – Adevărate opere de artă

RENAŞTEREA ÎN MODA MASCULINĂ ESTE SUSŢINUTĂ DE UN VAL PUTERNIC DE BĂRBAŢI, INTERESAŢI DE FELUL ÎN CARE ARATĂ, TOT MAI ÎNDRĂZNEŢI, MAI PUTERNICI, ŞI MAI ÎNCREZĂTORI ÎN ALEGERILE LOR ÎN MATERIE DE MODĂ.

Accesoriile masculine, inteligent şi atent selecţionate, completează treptat look-ul personal. Dacă abordăm subiectul din perspectivă istorică, e posibil ca accesoriile masculine să nu fi beneficiat întotdeauna de atenţia designerilor, aşa cum din fericire, se întâmplă astăzi. Atenţia caselor de modă se îndreaptă viguros către acest domeniu, inovând îndrăzneţ designul accesoriilor masculine. Pentru un bărbat bine îmbrăcat, detaliile contează, iar accesoriile bine alese sunt elemente esenţ iale în garderoba sa.

Butonii au devenit populari din momentul în care regele Charles al II-lea şi-a ornat cu acest accesoriu cămăşile muschetar dantelate. O extravaganţă rezervată doar clasei înstărite. Cei mai scumpi butoni din toate timpurile au fost cei oferiţi viitorului rege Edward al VIII-lea, de către soţia sa, Wallis Simpson. Erau lucraţi în platină şi diamante iar preţul lor, în urma unei licitaţii, a urcat la suma de 440.000 de dolari.

Aceste rafinate bijuterii masculine sunt accesorii esenţiale pentru orice cămaşă, oferind tuşa finală a ţinutelor formale. Scopul lor este acela de a uni manşetele duble, ale cămăşilor elegante. Manşeta, aflată la capetele mânecilor, se îndoaie în afară, capetele sale se unesc şi se încheie cu butoni.

Datorită caracteristicilor deosebite, designul acestor mici bijuterii au evoluat – multe dintre ele sunt realizate din pietre naturale (sidef, onix, tigerís eye, ametist) şi cristale lucrate în metale precum aur, argint, rodium ñ, iar acurateţea creaţiei face din butoni o adevărată operă de artă.

Imaginile prezentate fac parte din colecţia Babette Wasserman – Londra 2008. Brandul Babette Wasserman s-a impus de-a lungul timpului pe piaţa internaţională, fiind astăzi privit de către industria modei drept un brand sinonim cu design-ul progresist şi cu stilul individual. Abordarea, din punct de vedere al designului, este întotdeauna unică, depăşind aşteptările, perfecţiunea mergând la cel mai mic detaliu.

Colecţia Babette Wasserman poate fi găsită exclusiv în magazinele TRENDS by Adina Buzatu (Calea Victoriei nr. 83-85, tel.: 0720660661 şi Băneasa Shopping City – Fashion Street, parter, tel.: 0720660662).

2 răspunsuri la “Butonii – Adevărate opere de artă”

Intr-adevar butonii pot scoate din anonimat chiar si cea mai banala tinuta. Sotia mea mi-a facut cadou o pereche de butoni Tateossian de care sunt foarte mandru. Din cate stiu, butonii Tateossian se gasesc in Romania numai in magazinul Ego Men’s Fashion Concept din Baneasa mall.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *