Categorii
Despre modă Nr. 3 / Mai - Iunie 2008

Batista de buzunar – EMBLEMA ELEGANŢEI MASCULINE

BATISTA DE BUZUNAR ESTE, FĂRĂ ÎNDOIALĂ, UN ACCESORIU VESTIMENTAR CARE, FACÂND PARTE DINTR-O ŢINUTĂ, DIFERENŢIAZĂ PERSONALITĂŢILE DE OAMENII DE RÂND

BATISTA DE BUZUNAR ESTE, FĂRĂ ÎNDOIALĂ, UN ACCESORIU VESTIMENTAR CARE, FACÂND PARTE DINTR-O ŢINUTĂ, DIFERENŢIAZĂ PERSONALITĂŢILE DE OAMENII DE RÂND

Purtată în buzunarul de la piept al hainei, ea personalizează vestimentaţia formală, dându-i o notă de nobleţe, un plus de rafinament. Dacă va fi purtat în împrejurarea şi la momentul potrivit, acest accesoriu va spune foarte multe despre simţul vostru estetic şi despre felul în care percepeţi moda. Asemeni cravatei, batista este unul dintre micile artificii pe care bărbatul le are la dispoziţie spre a adăuga o tuşă anume ţinutei.

În „copilăria“ sa, accesoriul despre care vorbim era chiar o batistă obişnuită, apărând undeva în jurul anului 2000 î.H., ca obiect vestimentar, în Egipt. Trend-ul a migrat mai târziu în Grecia şi apoi la Roma.

În trecut, bărbaţii purtau batista doar pentru rolul ei funcţional: cu ea îşi puteau şterge faţa şi mâinile. Mai târziu, în Franţa, regalitatea a realizat adevăratul său potenţial, Maria Antoaneta impunând purtarea batistei, de formă părtrată, drept piesă vestimentară. De atunci datează certificatul de naştere al batistei de buzunar.

În magazinele Trends by Adina Buzatu, batistele sunt disponibile în diferite culori şi în modele sport, deosebit de atractive. Recomand ca batista să fie complementară cu cravata, şi nicidecum să se potrivească perfect cu aceasta.

De asemenea, batista de la piept trebuie să se asorteze cu cămaşa şi cu haina, fără a fi, însă, realizată din acelaşi material.

Faptul că alegi să adaugi culoare şi textură buzunarului de la piept, este o modalitate extraordinară de a face ca banalul sacou, la doi sau trei nasturi, să capete rafinament, devenind astfel mai sofisticat. La început, vei surâde dispreţuitor, poate chiar vei râde în hohote de ridicolul propriei apariţii, dar senzaţ ia de stânjeneală, te asigur, va fi doar una de moment. În timp, vei aprecia la justa valoare schimbarea de look conferită de acest accesoriu.

Batista de buzunar este, până la urmă o reflexie a personalităţ ii tale. Bărbaţii mai reţinuţi ar putea opta pentru un triunghi împăturit, lăsat discret la vedere, deasupra buzunarului.

Alţii, mai aventuroşi, ar putea încerca o „cascadă“. Adorat de artişti şi de excentrici, acest stil presupune o batistă revărsată generos peste buzunar.

Propriul stil vestimentar este acela care va dicta, în cele din urmă, moda pe care o adopţi în această privinţă; de asemenea, dispoziţia de moment precum şi încrederea în tine.

Plăcerea de a purta o astfel de batistă dovedeşte că eşti o persoană conştientă de propria-ţi personalitate, care doreşte să-şi sporească rafinamentul. În afară de faptul că adaugă o tuşă sofisticată ţinutei, acestui accesoriu îi rămâne, inclusiv, scopul funcţional de bază.

Pentru sfaturi complete şi personalizate cu privire la modul în care se împătureşte o batistă de buzunar, puteţi vizita unul dintre magazinele Trends by Adina Buzatu, situate în Calea Victoriei 83-85 (tel.: 0720660661) sau în Băneasa Shopping City (tel.: 0720660662)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *