Categorii
Nr. 7 / Ianuarie - Februarie 2009

Aerin Lauder – Prinţesa din Park Avenue

S-A NĂSCUT BOGATĂ ŞI CU TOATE ASTEA NU LASĂ SĂ TREACĂ NICI MĂCAR O ZI FĂRă SĂ MUNCEASCĂ DIN GREU PENTRU COMPANIA CARE ÎI POARTĂ NUMELE. AFACERILE ÎI VIN MĂNUŞĂ, IAR FRUMUSEŢEA ESTE UNA DINTRE CALITĂŢILE SALE.

S-A NĂSCUT BOGATĂ ŞI CU TOATE ASTEA NU LASĂ SĂ TREACĂ NICI MĂCAR O ZI FĂRă SĂ MUNCEASCĂ DIN GREU PENTRU COMPANIA CARE ÎI POARTĂ NUMELE. AFACERILE ÎI VIN MĂNUŞĂ, IAR FRUMUSEŢEA ESTE UNA DINTRE CALITĂŢILE SALE.

Deşi ar fi putut deveni unul dintre celebrele modele aflate pe podiumurile de prezentare, a ales să fie omul din spatele scenei.

La numai 38 de ani, Aerin Lauder este moştenitoarea imperiului familiei, o afacere înfiinţată de bunica sa, Estee Lauder, în 1946. „Este aproape unică în breaslă, e lipsită de pretenţ ii şi educată să dispreţuiască aroganţa, fie ea şi numai în poze…” Asta spun prietenii lui Aerin despre cea poreclită de presă Prinţesa din Park Avenue, un nume care îi displace profund.

Născută într-una dintre cele mai bogate familii din America, Aerin a crescut în Manhattan, Washington şi în Viena, tatăl său, Ronald Lauder fiind ambasador al SUA în Austria. În ciuda presiunilor publice, familia Lauder nu a trecut prin mari dispute, ci mai degrabă a fost o familie unită, pentru care vacanţele în Palm Beach, Hamptons şi Aspen erau un lucru obişnuit.

EXECUTIVE MARKETING CREATIVE

Cariera lui Aerin în afacerea familiei a început încă din timpul colegiului, iar la puţin timp după debutul său la Estee Lauder, a primit funcţia de Director Executiv de Marketing Creativ, o funcţie de altfel creată special pentru ea. Aerin a dezvoltat linii de produse noi pentru a împrospăta imaginea companiei şi a o aduce mai aproape de o generaţie tânără, consumatoare de cosmetice.

Mai mult, în ultima vreme au existat discuţii pe marginea ideii de a crea un nou brand, care să-i poarte numele. Aerin este singura din familie al cărei caracter, stil şi spirit se apropie cel mai mult de cele ale faimoasei sale bunici. „Mă uit la Aerin şi o văd pe Estee”, spune unchiul său, Leonard Lauder, preşedintele Estee Lauder. „Are flerul ei; ştie cum să aleagă parfumul perfect, culoarea perfectă”, mai adaugă el.

VIAŢA SOCIALĂ

Dincolo de programul său de lucru extrem de aglomerat, Aerin reuşeşte să aibă şi o viaţă socială uluitoare. Apariţiile sale în Avenue, Quest, W sau Vogue nu sunt în niciun caz o raritate, la fel cum nu sunt nici prezenţele sale la petreceri sau la strângeri de fonduri în scopuri caritabile.

Performeră în ceea ce priveşte viaţa socială, Aerin a reuşit să meargă la 208 petreceri într-un an, şi să se ţină departe de presa de scandal. Stilul său clasic, burghez, bunul simţ şi seriozitatea sunt atuuri care au făcut-o celebră. De altfel, activitatea socială intensă a venit odată cu moştenirea bunicii Estee. „Bunica mea a făcut asta ani întregi, şi cred că acum este responsabilitatea mea”, spune Aerin, iar unchiul său, preşedintele companiei, o completează „Ne ajută să câştigăm un segment foarte important de piaţă.”

„Se poate spune că sunt femeia Estee Lauder. Sunt o mamă care lucrează, timpul este valoros pentru mine. Vreau un produs bun, vreau calitate”, spune Aerin despre ea însăşi.

Da, lui Aerin îi place să se descrie ca fiind o femeie normală, muncitoare, o mamă bună, dar… ca să fim sinceri, nu sunt multe mame care lucrează şi care să aibă un avion privat, un tablou Jacob Jordaens din 1640 în bibliotecă, un Yves Klein în salon şi angajaţi doi decoratori, unul pentru spaţiile publice din casă şi unul pentru spaţiul privat.

Un stil de viaţă moştenit de la celebra familie Lauder şi un paradis propriu în care continuă să trăiască şi după căsătoria înfloritoare cu iubitul său din colegiu Eric Zinterhofer, împreună cu care are doi fii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *