Categorii
Stiri

Actorul Sean Connery a încetat din viață

Actorul Sean Connery a murit la vârsta de 90 de ani, înconjurat de familia sa, acasă, în Bahamas, după o lungă boală.

Actorul care l-a interpretat pe James Bond, Sir Sean Connery, a murit la vârsta de 90 de ani, înconjurat de familia sa, în casa sa din Bahamas.

Vedeta scoțiană a murit în somn după ce s-a simțit rău „de ceva timp”, relatează BBC.

Actorul scoțian a fost cunoscut mai ales pentru portretizarea lui 007 Sir Sean, care a jucat Bond între 1962-71, a câștigat o serie de premii internaționale, inclusiv un Oscar, două premii Bafta și trei Globuri de Aur.

El a fost, de asemenea, înnobilat de regină la Palatul Holyrood în anul 2000.

Fiul lui Sir Sean, Jason Connery, a declarat pentru BBC: „ O zi tristă pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au iubit pe tatăl meu și o pierdere tristă pentru toți oamenii din întreaga lume care s-au bucurat de minunatul dar pe care l-a avut ca actor”.

Actorul scoțian a obținut primul său rol ca 007 în „Dr. No”, ceea ce l-a propulsat spre a fi o vedeta internațională.
Filmele sale ulterioare din franciza Bond – inclusiv „From Russia With Love” și „Goldfinger” – sunt încă considerate ca fiind unele dintre cele mai bune din serie.

Printre celelalte filme ale lui Sir Sean Connery se numără „The Hunt for Red October” și „Indiana Jones and the Last Crusade”.

Un sondaj realizat cu peste 14.000 de fani a conchis că 56% dintre oameni cred că Sir Sean Connery este cel mai bun interpret al rolului lui James Bond din toate timpurile.

Vezi aici galerie foto.

Citește mai mult AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *