Categorii
Nr. 3 / Mai - Iunie 2008

450 de apartamente, case şi vile de lux „plutesc“ pe apele Oceanului Indian.

450 de apartamente, case şi vile de lux „plutesc“ pe apele Oceanului Indian. Toate într-un decor mirific, amestec de munţi, insule, ape şi păduri.

450 de apartamente, case şi vile de lux „plutesc“ pe apele Oceanului Indian. Toate într-un decor mirific, amestec de munţi, insule, ape şi păduri. O insulă artificială, construită după principiile universale ale design-ului de către arhitecţii sud-americani Dennis Moss & Associates, Eden Island este una dintre cele mai luxoase, mai surprinzătoare, mai mondene şi mai frumoase destinaţii din Insulele Seychelles.

Renumit pentru calitatea turismului, Arhipelagul Seychelles din Oceanul Indian înlănţuie nu mai puţin de 115 insule, toate părând desprinse dintr-o altă lume. Insula Eden, adevărat paradis artificial, este cea mai tânără din întreaga lume. Este „construită“ chiar lângă coasta insulei principale din arhipelag, Mahe. Cei mai bogaţi dintre turişti îşi pot achiziţiona aici una dintre cele 450 de locaţii, pentru a beneficia de facilităţi exclusiviste şi de un spaţiu mai mult decât generos. Preţurile pentru o astfel de proprietate pornesc de la 300.000 de dolari ajungând până la 1,3 milioane de dolari.

Design-ul arhitectural din Eden Island este un creuzet de diversitate etnica marca Seychelles, purtând amprente franţuzeşti, victoriene, africane, indiene şi chiar un aer chinezesc. Stilul a absorbit elementele noi, pentru a da naştere unei culturi unice. Culorile reflectă nuanţe insulare – verde, maro, alb, albastru – la fel ca şi texturile – nisip, granit, coral şi sol argilos -, toate elementele reprezentâ nd o explorare a naturii. Fiecare casă este construită cu faţada către ocean, iar unele dintre ele se bucură chiar de plaje proprii.

Eden Island reprezintă locul de naştere al unei serii de premiere pentru Insulele Seychelles. Este prima locaţie din arhipelag în care proprietatea funciară este absolută; deţine singurul port oficial din Seychelles – fiecare dintre cele 450 de case, apartamente şi vile având propriul loc de acostare ca şi facilităţi de ancorare în larg pentru yahturile mari. Totodată, turiştii care ajung aici se vor putea bucura de prezenţa singurului mall construit la standarde interna- ţionale. Eden este, de asemenea, singurul loc din Seychelles unde străinii, extrem de bogaţi, îşi pot cumpăra o proprietate fără să treacă prin demersurile extrem de complicate în relaţia cu guvernul.

Eden, adică lux la cote extreme, aventură, pasiune şi linişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *