Categorii
Stiri

Ruxandra Dragomir se implica in lupta impotriva cancerului la san

Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ruxandra Dragomir, si-a anuntat participarea la crosul roz impotriva cancerului la san, ce va avea loc sambata, 29 septembrie, in parcul Tineretului.

Astfel, de la ora 10:00 fosta mare jucatoare de tenis, alaturi de alte personalitati publice din teatru, televiziune si sport, va alerga in cursa adultilor, pentru a constitui un exemplu de urmat pentru publicul larg.

Ajuns la a treia editie, evenimentul are rostul de a demonstra ca miscarea inseamna sanatate si cat de important este sa avem o viata activa.

Crosul roz impotriva cancerului la san este o activitate placuta de weekend pentru intreaga familie, cei mici putand participa la cursa copiilor, iar tinerii, la cursa adolescentilor.

Cei mari vor avea ocazia sa participe la cursele doamnelor si domnilor sau la mars.

Pentru ca sprijina astfel lupta impotriva cancerului la san, fiecare adult primeste un voucher pentru o ecografie gratuita la san, oferita de clinica Anima.

In felul acesta, participantii primesc un dar de sanatate, iar Casiopeea se asigura ca acest control gratuit este primul pas spre a crea o obisnuinta in verificarea sanatatii.

Desi depistarea in faza incipienta a cancerului mamar poate asigura vindecarea totala a bolii, cancerul la san ramane totusi prima cauza de mortalitate in randul femeilor intre 35 si 55 de ani.

Si pentru ca in Romania costurile protezelor mamare nu sunt incluse in pachetul medical rambursat de asigurarea publica de sanatate, fondurile colectate prin plata taxei de participare la cros vor fi utilizate pentru achizitionarea acetsui tip de proteze.

Acest eveniment de strangere de fonduri este sustinut de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret si de Primaria Municipiului Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *