Categorii
Stiri

Romania locul 1 in UE, la Olimpiada Internationala de Matematica si locul 10 in lume

Romania a ocupat primul loc din Uniunea Europeana si locul 10 din 100 de tari la Olimpiada Internationala de Matematica de anul acesta, potrivit clasamentului neoficial realizat in fiecare an dupa acest eveniment, a anuntat Radu Gologan, profesorul coordonator al lotului de olimpici.

In perioada 4-16 iulie s-a desfasurat la Mar del Plata, Argentina, editia 2012 a Olimpiadei Internationale de Matematica.
Lotul olimpic care a reprezentat Romania a fost condus de profesorul Radu Gologan.

Potrivit profesorului Radu Gologan, in clasamentul neoficial realizat in fiecare an la Olimpiada Internationala de Matematica, in care sunt luate in calcul punctele obtinute de participanti – pe tari, Romania este anul acesta pe locul 10 din 100 tari si prima tara din Europa. Primele locuri in lume au fost castigate de Coreea, China si Statele Unite ale Americii.

„La olimpiada internationala sunt doua zile de concurs, a cate 3 probleme scurte, fara sub-puncte, si apoi urmeaza asa-zisa mediere in care liderul echipei Romaniei si liderii tuturor tarilor se prezinta in fata juriului si incearca sa negocieze oarecum ce punctaj ia fiecare concurent pe fiecare problema”, a declarat Radu Bumbacea intr-un interviu acordat HotNews.ro.

Potrivit acestuia, punctajele sunt de la 0 la 7 pe fiecare problema.
In ce priveste medierea juriului, „aceasta o putem asemana cu contestatiile, dar in general liderii merg si propun ei niste punctaje pentru lucrarile participantilor din tara respectiva, iar daca juriul este bun de regula propune aceleasi punctaje si nu este decat o simpla intelegere. Profesorul Radu Gologan este liderul echipei Romaniei”.

„Sunt 4 ore jumatate pentru trei probleme pe care le rezolvam individual. Singura parte care tine de echipa e ca la sfarsit se face suma punctajelor, se face si un clasament pe tari, care este neoficial, dar toti vor ca tara lor sa iasa prima”, a explicat Radu Bumbacea.

Medaliatii cu Aur la Olimpiada Internationala de Matematica 2012

Omer Cerrahoglu

Elev in clasa a XI-a la Colegiul National Gheorghe Sincai din Baia Mare.

La 14 ani a castigat medalia de aur la Olimpiada Internationala de Matematica, Bremen, 2009.

Are un palmares impresionant de medalii de aur si argint la competitiile nationale si internationale de matematica si fizica.

E pasionat de stiinte si filozofie.

Omer Cerrahoglu se afla in „Hall of Fame” in ce priveste Olimpiada Internationala de Matematica, cu patru participari pana acum, in cadrul carora a obtinut doua medalii de aur si doua de argint.

Radu Bumbacea

A absolvit anul acesta Colegiul National Tudor Vianu Bucuresti.

A castigat medalie de aur la Olimpiada Internationala de Matematica, Amsterdam 2012 si Kazakhstan 2011.

Este castigator al olimpiadelor de matematica nationale incepand din clasa a VIII-a.

Este Pasionat de literatura si stiinte si va studia la Cambridge.

Si Radu Bumbacea se afla in „Hall of Fame” in ce priveste Olimpiada Internationala de Matematica, cu trei participari pana acum, in cadrul carora a obtinut doua medalii de aur si una de argint.

Medaliatii cu Argint la Olimpiada Internationala de Matematica 2012

Medalii de Argint au fost obtinute de Octav Dragoi, Ioana Tamas si Stefan Ivanovici – toti de la Liceul International de Informatica, Bucuresti.

Medaliatii cu Bronz la Olimpiada Internationala de Matematica 2012

Medalia de bronz a fost obtinuta de Stefan Spataru, este elev in clasa a X-a, Liceul International de Informatica, Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *