Categorii
Nr. 3 / Mai - Iunie 2008

Români invincibili în ringul de la Bucureşti

ÎNCĂ O DATĂ SALA POLIVALENTĂ DIN CAPITALĂ A FOST, PENTRU O SEARĂ, CENTRUL UNIVERSULUI PUGILISTIC. SÂMBĂTĂ, 19 APRILIE, ESTE ZIUA CARE A DAT ROMÂNILOR PE CEL DE-AL PATRULEA CAMPION MONDIAL LA BOX PROFESIONIST: ADRIAN DIACONU. GALA „INVINCIBILII“ A OFERIT ÎMPĂTIMIŢILOR DE BOX DIN ÎNTREAGA ŢARĂ UN SHOW EXTRAORDINAR

ÎNCĂ O DATĂ SALA POLIVALENTĂ DIN CAPITALĂ A FOST, PENTRU O SEARĂ, CENTRUL UNIVERSULUI PUGILISTIC. SÂMBĂTĂ, 19 APRILIE, ESTE ZIUA CARE A DAT ROMÂNILOR PE CEL DE-AL PATRULEA CAMPION MONDIAL LA BOX PROFESIONIST: ADRIAN DIACONU. GALA „INVINCIBILII“ A OFERIT ÎMPĂTIMIŢILOR DE BOX DIN ÎNTREAGA ŢARĂ UN SHOW EXTRAORDINAR

Punctul de atracţie maximă al unui show pe cinste a fost, evident, meciul dintre Adrian Diaconu, legitimat la clubul Interbox din Canada şi americanul Chris Henry. În tricouri inscrip- ţionate mobilizator de primăria Capitalei, „Toţi pentru Adrian“ şi cu tricolorul la purtător, românii au umplut Polivalenta spre a fi, trup şi suflet, alături de primul român căruia i s-a decernat titlul mondial, chiar la el acasă. „Tyson cel Alb“, pe numele lui de presă şi de ring, sau pur şi simplu „The Shark“ (Rechinul), aşa cum singur se alintă, l-a învins la decizie, după 12 reprize de luptă pe viaţă şi pe moarte, pe americanul Chris Henry. 12 reprize echilibrate, în care s-au împărţit croşeuri, directe şi upercuturi cât pentru patru meciuri, tensiune, nervi şi proteste. Un careu magic, un spectacol magnific. La sfârşit, americanul şi staff-ul său au contestat arbitrajul, sugerând că, deşi Adrian a fost un adversar dificil, a câştigat pentru că a jucat acasă.

„Toată lumea îl numeşte pe Adrian Diaconu Myke Tyson cel Alb, dar noi îl avem aici pe adevăratul Mike Tyson“, a spus antrenorul lui Henry la conferinţa de presă de după meci. Întrebat fiind dacă aceasta a fost cea mai grea partidă din cariera lui, Henry a răspuns că nu a fost, cu siguranţă, cea mai grea, dar că Adrian a câştigat pentru că a boxat în România. Team-ul americanului a plecat către casă cu părerea că Diaconu a fost favorizat de arbitrul canadian. Dar a rămas totuşi cu amintirea frumoasă a atmosferei de la Polivalentă. „Este cea mai bună audienţă pe care am avut-o vreodată. A fost fantastic şi cred că am să revin“, a spus Chris Henry.

Noul campion mondial, Adrian Diaconu, a recunoscut, de altfel fair, încă de la primele declaraţii, că a disputat cel mai greu meci al carierei sale, cu un american extrem de puternic, şi că a dat totul ca să câştige, devenind astfel campion mondial interimar.

„Spre final n-au fost cele mai bune reprize din viaţa mea, dar am fost mai deştept ca el şi am reuşit să menţin scorul pe care l-am obţinut în primele opt reprize, clar adjudecate.

Am trăit momente extraordinare, publicul a fost incendiar.

Auzeam în jurul meu un vuiet fantastic. Dar ar trebui să faceţi box ca să simţiţi ce am simţit eu în această seară“. Referitor la acuzaţiile lui Henry vizavi de arbitraj, Diaconu a replicat: „Ce mai contează ce spune el acum?! Centura este aici!“ În termen de 120 de zile de la victorie Diaconu va trebui să lupte cu Chad Dawson, actualul deţinător al centurii cu diamante în versiunea WBC, iar dacă îl va învinge va deveni campion mondial absolut la categoria semigrea. În cazul în care Dawson va refuza să lupte, centura va reveni, direct, românului.

ORGANIZAREA

Federaţia Română de Box a reuşit odată cu această gală să deschidă seria unor evenimente extrem de importante de acest gen la Bucureşti. „Este o mare victorie pentru boxul românesc şi pentru România, pentru că aşa ceva, cum a spus şi Chris Henry, se vede rar chiar şi în America. Cred că am demonstrat de ce sunt în stare românii. Aceasta este adevărata noastră faţă precum şi cea a boxului românesc. Sunt mândru de această gală, mai ales că au fost prezenţi aici toţi marii noştri campioni“, a spus Rudel Obreja la final. Gala a fost organizată cu sprijinul Primăriei Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *