Lovitură grea dată firmelor de recuperări creanțe: [View with PicLens] - Milioane de români vor fi fericiți! Scapă de executările silite! Senatorii au decis că societăţile care se ocupă cu... Anamaria Prodan isi scoate silicoanele: Anamaria Prodan a luat decizia de a si scoate implanturile de silicon, la o clinica privata din Turcia, EsteWorld. - [View with PicLens] - Pe fondul... Reteta frantuzeasca: Paté de foie gras: [View with PicLens] - Ingrediente - • 1,6 kg. Ficat de gasca - • 1 lingura sare de mare - • 1/2 lingurita piper negru macinat - • 1/4... Reţeta ceheasca: Svickova cu paine preparata la abur: Svickova”, reteta traditionala ceheasca, este o reteta delicioasa, preparata din carne de vita si sos cu smantana, servita cu paine preparata la... Salman Khan a fost condamnat la închisoare: Actorul indian Salman Khan a fost condamnat la cinci ani de închisoare, după ce o instanţă din Mumbai l-a găsit vinovat pentru omucidere.... Aberatiile guvernantilor te fac sa mananci pizza rece si la un cost de trei ori mai mare: Fostul consilier presidential, Sebastian Lăzăroiu, a făcut un experiment, după ce ministrul Finanțelor a declarat că cei care își comandă... Reteta mediteraneana: Antricot de vita cu salata verde si rosii cherry coapte: [View with PicLens] - Ingrediente -  antricot de vita 350 g -  rosii cherry 100 g -  salata verde 30 g -  unt 20 g -  rozmarin -... Reţetă mediteraneeană: File de sibas cu spaghetti și sos mediteranean: ”File de sibas cu spaghetti si sos mediteranean, o reteta delicioasa si sanatoasa, preparata cu ulei de masline, file de sibas si servita pe un... Mihaela Radulescu data afara de la ProTV: Lovitura grea in media, luni dupa amiaza. Marius Tuca a anuntat pe blogul personal ca Mihaela Radulescu a fost data afara din emisiunea “Romanii au... Reţeta mediteraneana: Piept de curcan cu sos sweet chily si sparanghel: [View with PicLens] - Ingrediente -  200 g. piept de curcan -  100 g. sparanghel -  70 g. taitei de orez -  2 g. usturoi -  100 ml....

Rinat Akhmetov

13 aprilie 2009, 13:57

CEL MAI BOGAT OM DIN UCRAINA. CEL MAI BOGAT OM DIN EUROPA. PROPRIETARUL CELEBREI ECHIPE DE FOTBAL ŞAHTIOR DONETSK. PREŞEDINTELE SYSTEM CAPITAL MANAGEMENT GROUP.

Akhmetov s-a născut pe 21 septembrie1966, în familia unui miner. A absolvit Universitatea Naţională din Donetsk, cu specializare în economie, iar prima realizare de importanţă în devenirea sa a fost obţinerea funcţiei de preşedinte al Donetsk City Bank, şi a titlului de specialist în sectorul bancar. În 1996 a devenit preşedintele echipei de fotbal din oraş, FC Şahtior, poziţie pe care o deţine şi în prezent. Din martie 2004, Rinat Akhmetov este preşedintele System Capital Management Group, o companie înfiinţ ată chiar de el şi care a devenit una dintre principalele companii din Ucraina.

BANII ŞI FILANTROPIA

Averea magnatului ucrainean a crescut considerabil în ultimii ani, el ajungând de pe locul 451 în topul Forbes, al celor mai bogaţi oameni din lume, în 2006, pe locul 127 în 2008, la vârsta de 42 de ani. Averea sa, estimată anul acesta la 7.3 miliarde de dolari, este în creştere continuă. “Eu nu sunt un oligarh. Oligarhii nu şi-au găsit locul în afaceri şi nu îl vor găsi niciodată. Eu m-am realizat ca afacerist şi am făcut banii cu mult timp în urmă”, spunea Akhmetov într-un interviu recent.

Renumit pentru acţiunile sale filantropice, magnatul ucrainean a înfiinţat în 2007 Fundaţia pentru Guvernare Eficientă, pentru a sprijini dezvoltarea economică a Ucrainei şi pentru a îmbunătăţi standardul de viaţă al fiecărui cetăţean ucrainean. “O creştere economică susţinută, securitate energetică şi, cel mai important, o victorie împotriva sărăciei” – acestea sunt principalele scopuri ale afaceristului şi politicianului Akhmetov. În plus, în repetate rânduri el a spus că are un nou scop: acela ca Ucraina să devină campioana Europei în ceea ce priveşte salariile, calitatea vieţii şi infrastructura.

O altă organizaţie caritabilă pe care a înfiinţat-o este Fundaţia pentru Dezvoltarea Ucrainei, “hotărâtă să elimine rădăcinile problemelor sociale” din ţară. Unul dintre exemplele de implicare socială ale fundaţiei lui Akhmetov este donarea a 900.000 de dolari familiilor victimelor exploziei produse într-un complex de apartamente din Dnipropetrovsk.

În plus, Rinat donează sume importante de bani prin echipa sa de fotbal, FC Şahtior. Cadouri de Crăciun, donaţii de sute de mii de dolari pentru victimele unor dezastre şi calamităţi – toate sunt dovezi ale gradului ridicat de implicare socială al echipei din Donetsk.

POLITICA

De asemenea, Akhmetov este celebru şi pentru implicarea sa în politică, fiind de notorietate faptul că în 2004 a fost sponsorul campaniei electorale a lui Viktor Yanukovych, premierul ucrainean de la acea vreme.

SUSPICIUNI

Deşi imaginea sa este aceea a unui afacerist prosper şi filantrop, mulţi îl percep ca fiind liderul crimei organizate locale, deşi nu a fost niciodată acuzat sau condamnat pentru vreo infracţ iune. Cu toate acestea, poveştile ţesute în jurul său nu sunt tocmai puţine şi probabil că nici lipsite de un sâmbure de adevăr.

Potrivit publicaţiei ucrainene “Grani Plus”, Rinat Akhmetov ar fi fost implicat la sfârşitul anilor ‘80 în câteva asasinate, împreună cu “banda sa de răufăcători”. Devenit multimiliardar peste noapte, Akhmetov a făcut parte din corporaţia lui Ahatia Braghin (un renumit criminal din Ucraina), care se ascundea sub porecla “Alik Grek”. Din primii ani ai “prieteniei” cu Braghin se pare că ar data şi atracţia lui Akhmetov pentru jocurile de noroc, cunoscute fiind sumele mari de bani pe care magnatul le cheltuia în cazinouri.

Viaţa tumultuoasă a lui Akhmetov din acea perioadă l-a făcut să devină ţinta a două tentative de asasinat.

Comentează

NOTA: ForRichOnly nu isi asuma reponsabilitatea asupra comentariilor utilizatorilor acestui site.

CASINO LIFE & BUSINESS MAGAZINE
Revista Politica
Consultanta Certificare Iso
TopEngineering