Lovitură grea dată firmelor de recuperări creanțe: [View with PicLens] - Milioane de români vor fi fericiți! Scapă de executările silite! Senatorii au decis că societăţile care se ocupă cu... Anamaria Prodan isi scoate silicoanele: Anamaria Prodan a luat decizia de a si scoate implanturile de silicon, la o clinica privata din Turcia, EsteWorld. - [View with PicLens] - Pe fondul... Reteta frantuzeasca: Paté de foie gras: [View with PicLens] - Ingrediente - • 1,6 kg. Ficat de gasca - • 1 lingura sare de mare - • 1/2 lingurita piper negru macinat - • 1/4... Reţeta ceheasca: Svickova cu paine preparata la abur: Svickova”, reteta traditionala ceheasca, este o reteta delicioasa, preparata din carne de vita si sos cu smantana, servita cu paine preparata la... Salman Khan a fost condamnat la închisoare: Actorul indian Salman Khan a fost condamnat la cinci ani de închisoare, după ce o instanţă din Mumbai l-a găsit vinovat pentru omucidere.... Aberatiile guvernantilor te fac sa mananci pizza rece si la un cost de trei ori mai mare: Fostul consilier presidential, Sebastian Lăzăroiu, a făcut un experiment, după ce ministrul Finanțelor a declarat că cei care își comandă... Reteta mediteraneana: Antricot de vita cu salata verde si rosii cherry coapte: [View with PicLens] - Ingrediente -  antricot de vita 350 g -  rosii cherry 100 g -  salata verde 30 g -  unt 20 g -  rozmarin -... Reţetă mediteraneeană: File de sibas cu spaghetti și sos mediteranean: ”File de sibas cu spaghetti si sos mediteranean, o reteta delicioasa si sanatoasa, preparata cu ulei de masline, file de sibas si servita pe un... Mihaela Radulescu data afara de la ProTV: Lovitura grea in media, luni dupa amiaza. Marius Tuca a anuntat pe blogul personal ca Mihaela Radulescu a fost data afara din emisiunea “Romanii au... Reţeta mediteraneana: Piept de curcan cu sos sweet chily si sparanghel: [View with PicLens] - Ingrediente -  200 g. piept de curcan -  100 g. sparanghel -  70 g. taitei de orez -  2 g. usturoi -  100 ml....

Reţeta ceheasca: Svickova cu paine preparata la abur

15 mai 2015, 8:41

Svickova”, reteta traditionala ceheasca, este o reteta delicioasa, preparata din carne de vita si sos cu smantana, servita cu paine preparata la abur.

Ingrediente

• Carne de vita – 1 kg
• Morcovi – 3 buc
• Ceapa – 3 buc
• Supa de vita/Apa – 250 ml
• Smantana dulce – 4 linguri
• Un pachet de unt
• Mustar boabe– 1 lingurita
• Lapte – 250 ml.
• Ulei pentru prajit
• Ienibahar – 1 vf de cutit
• Dafin – 5 foi
• Sare
• Piper

Mod de preparare

Morcovii si ceapa se taie felii intr-o cratița. Se adauga carnea de vita, untul taiat felii si condimentele.
Se toarna ulei de masline, se acopera cu un capac si se lasa aproximativ o ora sa fiarba inabusit in suc propriu (se mai poate adauga puțina supa de vita). Dupa ce a fiert, se scoate carnea din oala si se taie felii.
Se strecoara sosul, se adauga supa de vita, lapte si smantana dulce. Se pune sosul din nou pe foc, se adauga carnea si se amesteca bine, pana ce carnea se imbiba cu sos.

Mod de servire

Svickova se serveste alaturi de felii de paine preparata la abur (ca in rețeta alaturata) si sos alb cu gem de merisoare

Paine la abur se serveste alaturi de Svickova.

Ingrediente paine la abur

• Faina de grau – 250 g
• Drojdie proaspata – 1 cub / Drojdie uscata – 1 plic
• Lapte caldut – 130 ml
• Oua – 2 buc
• Zahar – 1 varf de cutit
• Paine alba – 3 felii

Preparare paine la abur

Se face mai intai plamadeala in felul urmator: se amesteca o lingura de faina de grau cu drojdie, zahar si lapte caldut, apoi se lasa la cald timp de 10-15 minute.
Dupa ce s-a odihnit plamadeala, se amesteca bine cu restul de faina, oua si paine alba (prajita si taiata in cubulete mici). Se framanta bine aluatul obtinut apoi se lasa la crescut in cuptor, la 40 de grade, timp de o ora. Dupa ce a crescut bine aluatul, se framanta inca o data, se formeaza 2 paini lunguiete, care se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca 10-15 minute.
intr-o oala se pune la fiert apa putin sarata, se aseaza apoi cele 2 paini lunguiete din aluat pe un dispozitiv de fiert la abur si se lasa aproximativ 20 de minute deasupra oalei.

Mod de servire

Fiecare paine se taie in felii cu o grosime de 3 cm fiecare.

Comentează

NOTA: ForRichOnly nu isi asuma reponsabilitatea asupra comentariilor utilizatorilor acestui site.

CASINO LIFE & BUSINESS MAGAZINE
Revista Politica
Consultanta Certificare Iso
TopEngineering