Lovitură grea dată firmelor de recuperări creanțe: [View with PicLens] - Milioane de români vor fi fericiți! Scapă de executările silite! Senatorii au decis că societăţile care se ocupă cu... Anamaria Prodan isi scoate silicoanele: Anamaria Prodan a luat decizia de a si scoate implanturile de silicon, la o clinica privata din Turcia, EsteWorld. - [View with PicLens] - Pe fondul... Reteta frantuzeasca: Paté de foie gras: [View with PicLens] - Ingrediente - • 1,6 kg. Ficat de gasca - • 1 lingura sare de mare - • 1/2 lingurita piper negru macinat - • 1/4... Reţeta ceheasca: Svickova cu paine preparata la abur: Svickova”, reteta traditionala ceheasca, este o reteta delicioasa, preparata din carne de vita si sos cu smantana, servita cu paine preparata la... Salman Khan a fost condamnat la închisoare: Actorul indian Salman Khan a fost condamnat la cinci ani de închisoare, după ce o instanţă din Mumbai l-a găsit vinovat pentru omucidere.... Aberatiile guvernantilor te fac sa mananci pizza rece si la un cost de trei ori mai mare: Fostul consilier presidential, Sebastian Lăzăroiu, a făcut un experiment, după ce ministrul Finanțelor a declarat că cei care își comandă... Reteta mediteraneana: Antricot de vita cu salata verde si rosii cherry coapte: [View with PicLens] - Ingrediente -  antricot de vita 350 g -  rosii cherry 100 g -  salata verde 30 g -  unt 20 g -  rozmarin -... Reţetă mediteraneeană: File de sibas cu spaghetti și sos mediteranean: ”File de sibas cu spaghetti si sos mediteranean, o reteta delicioasa si sanatoasa, preparata cu ulei de masline, file de sibas si servita pe un... Mihaela Radulescu data afara de la ProTV: Lovitura grea in media, luni dupa amiaza. Marius Tuca a anuntat pe blogul personal ca Mihaela Radulescu a fost data afara din emisiunea “Romanii au... Reţeta mediteraneana: Piept de curcan cu sos sweet chily si sparanghel: [View with PicLens] - Ingrediente -  200 g. piept de curcan -  100 g. sparanghel -  70 g. taitei de orez -  2 g. usturoi -  100 ml....

Poveste de pe Broadway

6 aprilie 2009, 13:56

Directorul Teatrului Metropolis, George Ivaşcu, vă invită să-i fiţi interlocutori într-un dialog despre rostul artei.

Continuând povestea de pe Broadway, trebuie să vă mai spun că acolo s-au strâns câţiva băieţi foarte deştepţi, nu ştim de ce naţionalitate, care au cumpărat nişte săli în buricul New York-ului toate se află în proximitatea Times Square, punctul zero al NY.

Unul are, să spunem, cinci săli, altul opt, altul zece, mă rog, nu are importanţă. Fiind nişte băieţi cu bani, îşi permit să aibă şi un board format din nişte minţi brici care ştiu perfect cum să aleagă subiectele care se vor vinde. Apoi este căutată, cu infinită insistenţă, distribuţia ideală, printr-o agenţie de impresariere, de casting, excelentă. Avem de-a face, în esenţă, cu acelaşi concept, al teatrului de proiect ca şi aici, la noi, la Metropolis.

Spre deosebire de ei, singura noastră soluţie este ca, deocamdată, municipalitatea, având sala să finanţeze şi proiectul, iar acesta să fie un proiect de succes, care să aducă banii înapoi.

TEATRUL DE PROIECT, O INVESTIŢIE CARE MERITĂ

Este a doua oară când mi se confirmă teatrul de proiect este o investiţie care merită făcută, iar banii ţi-i vei scoate într-un timp, nu foarte lung. Hai să spunem că americanul a băgat două milioane de dolari în producţie; pot fi şi trei. Ei bine, la o capacitate de 1500 de locuri cât are o sală -, la minim 150 de dolari biletul… hai 200, se încasează 300.000 de dolari pe seară, înmulţit cu 300 de zile fac fix 90.000.000 de dolari pe an. Ei bine, de câte ori şi-au scos investiţia?! Hai să mai înmulţim, de amorul artei, şi cu 12 ani de când se joacă Rent, spectacolul despre care v-am vorbit, şi vom ajunge la o sumă incredibilă.

Aceşti oameni sunt marketeri extraordinari. Au contracte, să spunem, cu Hilton. Cel care îşi cumpără bilet este cazat la Hilton, mănâncă la Hilton, mai merge la un cazino… Cât m-ar costa pe mine, să vin de la Alba Iulia să-l văd, de exemplu pe maestrul Beligan?! Cu trenul, cu avionul, cu microbuzul, cu limuzina, cu ceva, orice. Vorbesc cu unul, fac un contract cu altul, un barter. Creez astfel, un sistem comercial coerent din care toată lumea câştigă. La New York şi Hiltonul participă, evident la această afacere, îşi ia şi el bani, şi ajută şi arta.

Poţi oferi aşadar, într-un pachet de week end, această opţiune. Îl aduci pe om în Bucureşti, la restaurantul cutare, unde meniul, în loc de o sută, îl va costa cincizeci de lei, îl aduci cu limuzina hotelului la teatru, iar biletul la spectacol, cu atâtea discounturi, aproape că devine gratuit. Acest om poate veni să vadă un mare spectacol sau un mare actor. Mai simplu nu există.

Eu sunt convins că este perfect posibil. Iată sportul, reuşeşte acest lucru. De ce nu şi arta?! Concret, zilele trecute mam trezit cu o doamnă din Sinaia, cu o clasă de elevi. Mi-a telefonat că vrea să vină cu autocarul la un spectacol. Şi au venit 75 de tineri.

BUSINESS-UL DE ARTĂ PE SISTEM BROADWAY

Deci oamenii îşi doresc, dar trebuie să activeze cineva un mecanism, pe care noi nici nu trebuie să-l inventăm. El există, şi poate funcţiona după model Broadway. Cine nu crede poate verifica, iar dacă nu are bani de America poate da o fugă până la Viena unde lucrurile funcţionează la fel de bine pe acelaşi sistem.

Sau la Paris. Eu spun că se poate implementa acest sistem, cu condiţia ca marile corporaţii sau, mă rog, oamenii cu influenţă care vor să facă un business aristocratic, să se gândească dacă n-ar fi frumos să facă şi un business cultural. Acesta îţi aduce două beneficii: banii pe care, după cum aţi văzut, îi recuperezi cu asupra de măsură, dacă faci un marketing profesionist şi, în al doilea rând, prestigiu. Dacă vom învăţa să facem bani cu prestigiu, cu onoare, s-ar putea să ne normalizăm. Ca şi americanii, care au învăţat să facă din artă teatru, film etc un business excelent. Până la urmă, totul este o chestiune de curaj… Ca la bursă. Trebuie doar este să începi.

Un raspuns la “Poveste de pe Broadway”

  1. Anonim spune:

    This is a fascinating article by the way. I am going to go ahead and save this post for my sister to check out later on tomorrow. Keep up the first-rate work.

Comentează

NOTA: ForRichOnly nu isi asuma reponsabilitatea asupra comentariilor utilizatorilor acestui site.

CASINO LIFE & BUSINESS MAGAZINE
Revista Politica
Consultanta Certificare Iso
TopEngineering