Categorii
Stiri

Patru pacienți cu paralizie facială după ce au primit vaccinul Pfizer

Patru pacienți voluntari vaccinați cu produsul Pfizer / BioNTech au dezvoltat o formă de paralizie facială – paralizia lui Bell. 

Agenția Americană a Medicamentului (FDA) a dezvăluit într-un comunicat efectele secundare grave post vaccinare.

Oficialii FDA susțin că reacția nu fost cauzată de vaccin, cel mai probabil, dar îndrumă Pfizer să monitorizeze îndeaproape procesul de vaccinare.

Paralizia lui Bell poate surveni în orice moment, fără o cauză clară, dar infecțiile respiratorii sunt considerate un factor de risc.

FDA susține că nu există o legătură concretă între vaccin și respectiva formă de paralizie, dar recomandă medicilor să monitorizeze cu mare atenție evoluția, scrie Daily Mail.

În cazul unuia dintre pacienți, reacția a survenit la trei zile de la vaccinare și a dispărut după alte zece. În celelalte cazuri, efectele adverse au apărut după 9, 37, respectiv 48 de zile după vaccinarea împotriva SARS-Cov-2. Fiecare s-a recuperat după 10 – 21 de zile.

Din păcate sursa citată nu menționează și numărul total de pacienți vaccinați pentru a putea să ne facem o imagine foarte clară.

Paralizia lui Bell apare brusc și arată alarmant, ca un accident vascular cerebral. Majoritatea bolnavilor observă că o parte a feței lor începe să cadă, iar mușchii devin slabi. În cazuri rare, ambele părți ale feței pot deveni temporar paralizate.

Citește mai mult AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *