Categorii
Despre modă Nr. 9 / Mai - Iunie 2009

Pantofii

ÎN URMĂ CU 4000 DE ANI, PRIMII PANTOFI ERAU FĂCUŢI DINTR- O SINGURĂ BUCATĂ DE PIELE NETĂBĂCITĂ, CARE ACOPEREA PICIORUL, ATÂT ÎN SCOPUL OFERIRII DE CĂLDURĂ CÂT ŞI ÎN SCOPUL PROTECŢIEI.

ÎN URMĂ CU 4000 DE ANI, PRIMII PANTOFI ERAU FĂCUŢI DINTR- O SINGURĂ BUCATĂ DE PIELE NETĂBĂCITĂ, CARE ACOPEREA PICIORUL, ATÂT ÎN SCOPUL OFERIRII DE CĂLDURĂ CÂT ŞI ÎN SCOPUL PROTECŢIEI. ÎN EUROPA, PANTOFII FEMEILOR AU DEVENIT DIFERIŢI DE CEI AI BĂRBAŢILOR ABIA ÎN SECOLUL AL XVII-LEA. PRIMELE GHETE DE DAMĂ AU FOST CREATE PENTRU REGINA VICTORIA, ÎN 1840.

TIPSURI PENTRU PROBAREA PANTOFILOR

Cea mai bună perioadă pentru a proba pantofi este, în general, la finalul zilei, atunci când picioarele sunt cel mai umflate. Este bine să aşteptaţi acea perioadă pentru a fi siguri că pantofii vă vor veni bine chiar şi atunci când picioarele nu sunt în cea mai bună formă a lor – un fel de „cel mai rău scenariu posibil”.

Primul pantof pe care îl probaţi ar trebui să fie pentru piciorul mai mare, cunoscut fiind faptul că toţi avem un picior uşor diferit ca dimensiuni de celălalt şi că, pentru majoritatea dintre noi, piciorul mai mare este cel opus mâinii cu care scriem.

Este bine să vă ridicaţi în picioare atunci când probaţi pantofii şi să mergeţi puţin cu ei. Varianta cea mai fericită atunci când probaţi un pantof ar fi să puteţi mişca degetele de la picioare în pantof.

Nu cumpăraţi pantofi prea strâmţi. Este adevărat că pielea moale şi pielea întoarsă se lasă destul de uşor, mulându-se pe picior, dar nu se vor lărgi sau nu se vor lungi în mod simţitor, ci în proporţii destul de mici.

Nu există niciun dubiu că cei mai confortabili şi mai durabili pantofi sunt cei hand made, pentru că aceştia sunt creaţi printr-un proces care îi face să fie unici şi de neimitat.

Una dintre companiile care creează o legătură între clasic şi modern, care combină trecutul şi viitorul, cu colecţii noi şi mai vechi în acelaşi timp, este Sutoris. Sutoris a fost înfiinţată în 1930 de către fraţii Ortigni, care şi-au dorit să continue tradiţia familiei. Excelenta eleganţă a liniilor este dublată la ei de comoditatea şi versatilitatea pantofilor, care s-au perfecţionat de-a lungul anilor, fără a pierde însă din fundamentul solid al unui trecut bogat în înţelepciune.

Brandul Sutoris, cu liniile sale Allegro şi Ortigni, poate fi găsit în România exclusiv în magazinele TRENDS by Adina Buzatu (www.adinabuzatu.ro . Downtown Boutique – 0040 720 660 661 şi Baneasa Shopping City Boutique – 0040 720 660 662).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *