Categorii
Nr. 2 / Martie - Aprilie 2008

Palazzo – PARADISUL GASTRONOMIEI

Cu cele 14 restaurante ale sale, la care lucreazã cei mai renumiţ i bucãtari din SUA, Palazzo poate satisface toate gusturile, de la tradiţionalul hamburger american, la felurile de mâncare fusion, de mii de dolari porţia.

Cu cele 14 restaurante ale sale, la care lucreazã cei mai renumiţ i bucãtari din SUA, Palazzo poate satisface toate gusturile, de la tradiţionalul hamburger american, la felurile de mâncare fusion, de mii de dolari porţia. O cinã la unul dintre restaurantele gigantului Palazzo te poate costa câteva zeci de mii de dolari, dar cei care au vãzut oferta spun cã meritã fiecare penny. Complexul a fost construit special pentru cei cu mulţi bani, iar salba de restaurante din apropierea celebrului Venetian a fost gânditã sã satisfacã cele mai pretenţioase gusturi şi cele mai nãstruşnice dorinţe gastronomice ale clienţilor. Mario Batali, Emeril Lagasse, Wolfgang Puck si Charlie Trotter, cei mai bine cotaţi specialişti în gastronomie din America, au fost angajaţi pe sume uriaşe, pentru a construi o ofertã demnã de statutul lui Palazzo – locul în care luxul este fãrã limitã.

BATALI: „PALAZZO ESTE LOCUL VISURILOR MELE”

Atunci când mergi sã iei masa la Palazzo, încearcã sã uiţi de tot ce ai mâncat pânã atunci. Vei simţi cã gustul, rafinamentul şi calitatea îşi gãsesc, poate pentru prima datã, locul lor într-un univers cu adevãrat spectaculos în care simţurile îşi gãsesc adevãratul „Rai”. Sunt cuvintele cu care Mario Batali (48 de ani), unul dintre cei mai bine cotaţi bucãtari din SUA, încearcã sã zugrã veascã „visul” numit Palazzo. „Nu vreau sã folosesc cuvinte mari şi mã feresc sã caracterizez, de regulã, locurile în care lucrez.

Cred însã cã la Palazzo am reuşit, pentru prima datã, sã fac lucrurile sã fie aşa cum am vrut dintotdeauna. Este un vis împlinit şi pentru mine”, a declarat Batali. În restaurantul de la Palazzo, Batali s-a specializat în meniuri italiene în care pastele fine şi vinurile de calitate sunt la mare cinste.

CEI PATRU „MUSCHETARI” DE LA PALAZZO

Alãturi de Mario Batali şi Emeril Lagasse, la Palazzo mai lucreazã alţi doi monştri sacri ai artei culinare. Wolfgang Puck (59 de ani), este considerat a fi una dintre legendele gastronomiei.

Austriacul venit în 1973 în America a devenit doi ani mai târziucoproprietar al restaurantului Ma Maison din Los Angeles, iar în 1982 şi-a deschis propriul local – Spago – pe Sunset Strip Boulevard. Restaurantul a devenit unul extrem de cunoscut, iar veniturile spectaculoase pe care le-a obţinut de-a lungul anilor iau permis sã deschidã o reţea de 15 restaurante şi un serviciu de catering în toatã ţara. Wolfgang Puck este furnizorul oficial al petrecerii de la gala de decernare a Premiilor Oscar. Cel de-al patrulea „muschetar” de la Palazzo este Charlie Trotter (49 de ani), un absolvent de ştiinţe politice, devenit celebru încã din anii ‘80. Restaurantul pe care l-a deschis în ‘87 la Chicago a fost plasat anul trecut de „Restaurant Magazine” pe locul 30 în lista celor mai bune resturante din lume şi pe locul cinci în SUA.

PALAZZO, DE LA CLASICUL EUROPEAN LA SPECTACOLUL BUCÃTÃRIEI JAPONEZE

Cele 14 restaurante din complexul Palazzo au fost construite de aşa naturã încât sã acopere cam toate bucãtãriile reprezentative din întreaga lume. De la clasicul european, la tentaţiile bucãtãriei tradiţionale americane, la parfumul aparte al degustãrilor thailandeze şi pânã la rafinamentul şi spectacolul bucãtãriei japoneze. „Cred cã ce m-a atras cel mai mult la Palazzo şi pentru care am ales sã lucrez aici a fost, dincolo de bani şi faimã, challenge-ul. Am primit libertatea de a experimenta, de a lucra simultan în mai multe stiluri, a oferi celor care ne trec pragul un mix special, în ton cu atmosfera specialã a Las Vegas-ului”, a declarat Emeril Lagasse (49 de ani), un alt bucãtar faimos în SUA, absolvent al Universitãţii de artã culinarã Johnson&Wales, şi realizator a douã show-uri de televiziune – „Emeril Live” şi „Essence of Emeril”. Atât de faimos încât a gãtit inclusiv pentru astronauţii de pe Staţia Spaţialã Internaţionalã, iar veniturile sale anuale se ridicã la 150 de milioane de dolari.

CÂT TE COSTÃ SÃ IEI MASA LA PALAZZO

Palazzo nu este nici pe departe un loc pentru marele public.

În lumea celor pasionaţi de gastronomie e considerat un adevãrat templu, iar preţurile îi asigurã statutul de high-class. La Palazzo, un cocktail de fructe costã minim 250 de dolari, rulourile de vitã sukiaki (fâşii foarte subţiri de vitã marinatã în sos de stridii, rulate cu legume – n.r.) costã 1.800 de dolari, iar tarta de spanac cu şuncã de Parma şi brânzã dulce este cotatã la minim 800 de dolari. O cinã all-inclusive poate sã ajungã la 32.000 de dolari, un preţ în care clientul primeşte aperitive, cinci alte feluri de mâncare, trei feluri de desert, şampanie din cea mai scumpã, digestive şi vinuri vechi. „Palazzo e un loc al elitelor. Asta trebuie spus din start. E un loc în care gastronomia înseamnã artã, aşa cã preţurile sunt conforme cu statutul. Oricare dintre restaurante alegi însã, chiar dacã te va costa ceva la buzunar, vei trãi cu siguranţã satisfacţia unei experienţe fãrã egal”, scrie celebrul ghid gastronomic internaţional Food&Drinks despre noua locaţie inauguratã în ianuarie 2008.

TRATAMENT DE SUPER-STAR

Palazzo s-a gândit şi la cei cu adevãrat pretenţioşi, lansând în februarie un serviciu special, VIP, pentru a atrage la Palazzo vedetele şi miliardarii planetei. „Am identificat un segment de clientelã pe care dorim sã îl fidelizãm şi de aceea le-am pregãtit o ofertã specialã”, a declarat Rob Goldstein, preşedinte şi COO al Venetian şi Palazzo. Astfel, clienţii VIP pot beneficia de transport aerian, deplasare de la aeroport cu limuzina, un meniu special construit pentru ei şi, poate cel mai important pentru mulţi dintre ei, un nivel de securitate ce ţine la distanţã sutele de paparazzi dornici de senzaţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *