Categorii
Nr. 10 / Iulie - August 2009

Milioane de dolari pentru victimele societatii

IN ULTIMII ANI AU INCEPUT SI VEDETELE DIN ROMANIA SA PARTICIPE LA EVENIMENTE DE CARITATE, URMAND EXEMPLUL MARILOR ACTORI SAU CANTARETI DIN AMERICA.

IN ULTIMII ANI AU INCEPUT SI VEDETELE DIN ROMANIA SA PARTICIPE LA EVENIMENTE DE CARITATE, URMAND EXEMPLUL MARILOR ACTORI SAU CANTARETI DIN AMERICA.

Dar daca ai nostri se multumesc sa participe la concerte, licitat ii sau teledonuri, cei pe care si i-au luat ca punct de reper scot din conturi milioane de euro în scopuri caritabile.

Nu de mult, membrii familiei lui Brad Pitt au donat un milion de dolari în contul unui fond de cercetari medicale asupra cancerului, pe care l-au înfiintat în cadrul spitalului St. John din Springfield, în statul american Missouri. Fratele celebrului actor american, Doug Pitt, a fost cel care a avut aceasta initiativa si a avut parte de sprijinul tuturor celor apropiati: de sotia lui, Lisa, de Brad Pitt, de sora lor mai mica, Julie Neal, si de sotul acesteia, Rob Neil. Noul centru medical se va numi St. John’s Jane Pitt Pediatric Cancer Center, dupa numele mamei lor, Jane, si va fi inaugurat în aceasta vara.

Cuplul Brad Pitt – Angelina Jolie este cunoscut pentru numeroasele opere de caritate pe care le-au întreprins de-a lungul anilor, gratie fundatiei pe care au înfiintat-o, Jolie – Pitt Foundation, prin intermediu careia au strans multe milioane de dolari în scopuri caritabile. Ultima actiune de acest tip a actritei este implicarea, ca si ambasador al bunavointei din partea Inaltului Comisariat pentru Refugiati din cadrul ONU, într-un proiect caritabil care sprijina World Refugee Day, alaturi de prezentatorul de televiziune Anderson Cooper. Anul trecut Angelina Jolie si Brad Pitt au donat doua milioane de dolari catre Global Health Committee în vederea construirii, în Etiopia, a unei clinici pentru copiii care sufera de SIDA si TBC. „Intentia noastra este sa repetam succesul înregistrat în Cambogia si în Etiopia, unde oamenii saraci mor de tuberculoza si SIDA, doua boli tratabile”, a spus Angelina Jolie în declaratia oficiala facuta la acea vreme. Clinica va purta numele fiicei lor Zahara, care a fost adoptata din Etiopia.

Doar în anul 2008, Brad si Angelina au donat, prin fundatia lor, peste 8,4 milioane dolari. Brad Pitt s-a implicat activ în construct ia de locuinte pentru victimele uraganului Katrina.

MADONNA, O VEDETA GENEROASA

O alta vedeta generoasa este si Madonna care a raspuns printr-o donatie generoasa – o jumatate de milion de dolari – apelului facut de primarul localitatii Pacentro, din regiunea Abruzzo din Italia, care a cerut ajutoare pentru supravietuitorii cutremurului din peninsula. Madonna, ai carei bunici pe linie paterna au trait în Pacentro pana în 1919, a facut „o donatie substant iala”, în favoarea sinistratilor italieni, ajunsi într-o situatie disperata dupa ce un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade a lovit regiunea în care locuiesc si a facut peste 200 de victime, a explicat Liz Rosenberg, purtatoarea de cuvant a celebrei artiste americane. Cantareata nu a dorit sa dezvaluie suma donata, dar o sursa a declarat presei americane ca artista a donat 500.000 de dolari.”Sunt bucuroasa ca pot sa dau o mana de ajutor orasului de unde provin stramosii mei”, a declarat Madonna pentru revista People. „Inima mea este alaturi de cei care i-au pierdut pe cei dragi si ale caror case au fost distruse”, a adaugat celebra cantareata americana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *