Categorii
Stiri

Ludovic Orban plecă de la Palatul Victoria

Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier și a spus că își depunde mandatul pentru că nu se cramponează de funcția de premier.

Îmi închei mandatul de premier, după un an și o lună, în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent, a spus Orban: “Demisia mea are un obiectiv precis. Odată exprimata voinţa cetăţenilor, trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern”.
Plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite, a mai spus Ludovic Orban, adăugând că tot ce a fost omenește posibil a făcut.
România are nevoie de un guvern responsabil care să reprezinte voinţa cetăţenilor români, potrivit lui Ludovic Orban: “Pe 6 decembrie, românii care au participat la vot au decis componenţa noului guvern”.
Guvernul va fi condus de un Prim Ministru desemnat de Klaus Iohannis.

În zilele următoare, negocierile vor duce la un Guvern care să duca la relansarea economică a României, după ce vom trece de pandemie, a mai spus Orban: “Obiectivul pe care îl am este de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD.
Voi fi implicat în negocierile pentru formarea unui guvern care să utilizeze toate resursele și oportunitățile.”

Orban a spus că are convingerea că viitorul premier va fi de la PNL.
Orban a făcut aceste declarații la Palatul Victoria.

Anterior, el a avut o întânire cu președintele Klaus Iohannis.

PNL a obţinut un scor mai mic decât se aştepta la alegerile parlamentare de duminică, iar în câteva zile, odată cu validarea rezultatului scrutinului, încep negocierile pentru formarea unui nou Guvern, după coagularea unei majorităţi parlamentare.

Citește mai mult AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *