Categorii
Nr. 10 / Iulie - August 2009

Lansarea BMW X1, pe ultima suta de metri

NOUL BMW X1, CARE VA FI PREZENTAT IN ACEASTA TOAMNA LA SALONUL AUTO DE LA FRANKFURT, VA IMPUNE NOI STANDARDE IN MATERIE DE ELEGANTA SI DESIGN.

NOUL BMW X1, CARE VA FI PREZENTAT IN ACEASTA TOAMNA LA SALONUL AUTO DE LA FRANKFURT, VA IMPUNE NOI STANDARDE IN MATERIE DE ELEGANTA SI DESIGN.

Cel putin asa spun norocos ii care au avut ocazia, cu putin timp în urma, sa îl testeze în Mallorca, Spania. Versiunea finala a modelului X1 a fost prezentata într-o varianta camuflata, dar cu toate acestea a fost evidenta asema- narea cu prototipul prezentat de companie la Salonul Auto de la Paris.

ELEGANTA SI STIL

Viitorul crossover bavarez va fi plasat sub X3, iar primele livrari se vor face în luna octombrie.

BMW X1 va concura cu modele ca VW Tiguan sau Audi Q3.

Dupa o serie de imagini teaser BMW a dezvaluit noul sau SUV entry level printr-o serie de imagini ce prezinta în detaliu cel mai nou model al sau.

Fotografiile date publicitatii pana în prezent arata un autoturism cu linii ascutite si dimensiuni compacte. Versiunea de productie este caracterizata de o postura dinamica cu o parte frontala foarte impuna toare. Design-ul noului BMW X1 împrumuta o serie de linii de la celelalte SUV-uri ale constructorului german, respectiv, X3, X5, X6 si recent introdusul Seria 5 GT. Suprafet ele concave si formele alungite seamana cu cele ale X3 si X5. Stopurile sunt si ele similare cu cele de la modelul BMW Seria 3, în timp ce grila frontala este asemanatoare cu cea de la noul model Seria 7. Farurile sunt unghiulare, iar lampile de ceata au pozitie destul de înalta. Cabina poate fi incadrata fara îndoiala în categoria celor de lux, fiind mult mai eleganta decat cea a X3. Bordul încorporeaza sistemul BMW iDrive, iar toate controalele principale sunt orientate catre sofer.

Acest model va fi cel mai mic din categoria X, cu o lungime de 4,45 metri, lat de 2,76 metri si înalt de 1,54 metri, cantarind 1.615 kg. X1 este mai scurt cu aproximativ 108 milimetri decat modelul BMW X3 si are un ampatament de de 2.760 milimetri. Capacitatea de încarcare variaza între 420 litri si 1.350 litri.

100 DE KILOMETRI IN CATEVA SECUNDE

Plaja de motoare va fi asigurata de un propulsor de 2.0 litri disponibil în versiunea cu 143 cai putere si 170 cai putere. Versiunea de top pe benzina consta într-un propulsor de 3.0 litri si 265 cai putere, care ajunge la o viteza maxima de 230 km/h. Este disponibila si o varianta diesel, cu propulsor de 2.0 litri, în versiunile cu 143 CP, 177 CP si 204 CP, care sprinteaza de la 0-100 km/h în 8.4 secunde.

Cu toate ca la lansare, toate versiunile BMW X1 vor avea tractiune integrala xDrive, este posibil ca la scurt timp sa fie introduse si modele cu tractiune spate sDrive.

COPIE DESTUL DE FIDELA A PROTOTIPULUI

Prototipul prezentat la Paris, cel dupa care se va face acest model de serie, a dat cateva indicii despre cum va arata acesta. Elementele de protectie ale caroseriei sunt finisate la acest prototip în culori diferite, iar profilul lateral, cu liniile alungite care se întind de-a lungul caroseriei respecta traditia SUV-urilor BMW.

Banda neagra ce se întinde pe linia inferioara de jur împrejurul caroseriei completeaza designul sculptural al vehiculului.

Conceptul BMW X1 este dotat cu faruri, cu doua blocuri optice de forma rotunda, iar, luate ca ansamblu, pozitia farurilor si a lampilor de ceata respecta tiparul cu „3 ochi” tipic modelelor din clasa X. La partea din spate stopurile în forma de L asigura un efect de lumina omogena datorita LED-urilor. Stopurile spate împreuna cu geamul, care are un grad de înclinatie destul de mare, evidentiaza latimea vehiculului.

De asemenea, un alt element de design specific acestui model este profilul sculptural al farurilor si al blocurilor optice din spate. Designul deosebit al caroseriei este completat de noile jante din aliaj de 19 inch, cu design în 10 spite.

Noul BMW X1 va fi disponibil si în Romania spre sfarsitul anului, la scurt timp dupa lansarea oficiala pe piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *