Categorii
Nr. 7 / Ianuarie - Februarie 2009

Imperial Viena – Lux şi istorie pe Ringstrasse

CREAT ÎN 1863, CA REŞEDINŢĂ VIENEZĂ A PRINŢULUI WURTTEMBERG, HOTELUL IMPERIAL DIN VIENA ESTE ASTĂZI RENUMIT ÎN LUME CA FIIND CEL MAI FRUMOS ŞI MAI LUXOS HOTEL DIN AUSTRIA.

CREAT ÎN 1863, CA REŞEDINŢĂ VIENEZĂ A PRINŢULUI WURTTEMBERG, HOTELUL IMPERIAL DIN VIENA ESTE ASTĂZI RENUMIT ÎN LUME CA FIIND CEL MAI FRUMOS ŞI MAI LUXOS HOTEL DIN AUSTRIA.

Clădirea a fost transformată în hotel în 1873, pentru a adăposti oaspeţii unui mare eveniment expoziţional mondial. Presa spunea atunci despre el că este plăcut, elegant, simplu şi de mare stil, iar cele 150 de camere ale sale sunt cu adevărat imperiale. Un castel princiar, Hotelul Imperial are o faţadă neorenascentistă italiană, cu detalii emblematice. Deasupra clădirii este amplasată o balustradă din piatră, ce prezintă într-un mod extrem de elegant un grup alegoric aflat şi pe stema familiei Wurttemberg. Designul interior al Hotelului Imperial este o mărturie artistică a romantismului secolului al XIX-lea din Viena, cu statui din marmură, sculptate manual, şi cu candelabre spectaculoase din cristal.

În lobby, Scara Regală ce conduce către camere şi apartamente, este luminată de candelabre care strălucesc din tavanele înalte stucco ce dau o atmosferă sută la sută aristocratică. Balcoanele private oferă privelişti splendide asupra tavanelor vechi vieneze.

Varietatea şi atmosfera unică a camerelor şi apartamentelor de la Imperial sunt o încântare chiar şi pentru cei mai pretenţioşi turişti. În timp ce unii dintre aceştia preferă priveliştea către elegantul Ringstrasse şi către celebra Musikverein, cei care vor liniş te optează întotdeauna pentru o cameră ce dă către curtea interioară. Camerele clasice, fiecare unică din punct de vedere al caracterului, măsoară 25-30 de metri pătraţi, fiind toate decorate tradiţional, şi îmbogăţite cu tapet. Candelabrele antice de cristal trimit lumini aristocratice către băile din marmură.

Cei mai pretenţioşi oaspeţi vor fi pe deplin încântaţi de camerele de lux, spaţioase şi elegante, ce măsoară fiecare între 35 şi 40 de metri pătraţi. O canapea extrem de confortabilă, o sofa stylish sau fotolii uriaşe de pluş, ideale pentru relaxare după o zi fascinantă în vibranta capitală a Austriei. Picturi în ulei şi antichităţ i împodobesc camerele, totul fiind aici sinonim cu stilul şi rafinamentul.

Apartamentele Junior reprezintă adevăratele bijuterii în coroana Imperială. Cu un pronunţat caracter aristocratic, acestea au tavane înalte, candelabre de cristal şi antichităţi extraordinare.

Suprafeţele lor sunt între 50 şi 60 de metri pătraţi. Apartamentul nupţial este dominat de un pat uriaş cu coloane ornate, iar baia oferă un lux extrem, chiar şi un jacuzzi pentru două persoane.

Apartamentele Elisabeth, numite aşa după marea regină, consoarta lui Franz Josef, sunt situate la etajele întâi şi doi.

Coloane neo-clasice, uşi cu oglinzi, firide încântătoare şi tavane maiestuoase, toate reprezintă atuuri ale acestora, încăperile amintind de vechea arhitectură a palatului Wurttemberg. Apartamentele Maisonette se întind pe două etaje, fiecare având o suprafaţă de 60-75 de metri pătraţi. Apartamentele Regale de astăzi au fost cândva apartamentele private ale lui Philip von Wurttemberg, proprietarul palatului, fiecare având o suprafaţă de 160 de metri pătraţi.

Celebrul Restaurant Imperial, ca şi Cafeneaua Imperial au fost, de-a lungul anilor, gazde ale unor autori şi compozitori celebri, care şi-au desăvârşit operele sorbind din cafeaua imperială, în această ambianţă nobilă. Bucătăria tradiţională vieneză se îmbină armonios cu bucătăria exotică, la Restaurantul Imperial, pentru a oferi oaspeţilor adevărate delicii culinare. Iar pentru cei pasionaţi de momente de unică relaxare, Barul Maria Theresia este locul perfect pentru o băutură după masă sau un pahar de şampanie într-o seară romantică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *