Categorii
Stiri

IKEA taie FEMEILE din catalog!

Din cele 208 milioane de cataloage printate de Ikea in 43 de tari, doar cele din Arabia Saudita sunt diferite.
Conform legilor Regatului islamic, femeile din cataloagele Ikea erau „prea” dezbracate, asa ca au fost decupate din toate pozele. Si nu e asta singurul lucru modificat…
Scena cu un cuplu care ia cina a fost stearsa complet si inlocuita cu o masa goala. Asemenea tratamente in Photoshop au fost aplicate si altor scene precum cea din imagine, in care mama care-si ajuta copilul sa se spele pe dinti dispare. Pana si unul din cei patru designeri de la Ikea- Clara Gausch, a fost scoasa din catalog, tot pentru ca este femeie. Ceilalti trei designeri barbati au ramas nemodificati.
Cenzura nu se aplica doar in cazul modelelor din poze, ci si obiectelor. Paharele de vin sunt traduse „pahare festive”, din cauza interzicerii consumului de alcool.
Ikea se apara spunand ca nu este vina lor, cei care tiparesc catalogul in Arabia Saudita sunt o franciza. De asemenea le pare rau ca nu au reactionat la timp. Purtatorul de cuvant Ikea Sara Carlsson declara: „Trebuia sa reactionam si sa recunoastem ca scoaterea femeilor din versiunea catalogului din Arabia Saudita intra in conflict cu valorile Ikea”.
Asta nu e prima oara cand se intampla asta. La inceputul anilor ’90 o femeie care era era considerata a fi imbracata decent a fost stearsa din catalogul pe motivul ca parea lenesa. De ce? Pentru ca statea intinsa pe o canapea citind o carte. Doar femeile care faceau treburi gospodaresti erau admise in catalog.
Speram ca Ikea si isi va rezolva problemele si nu promova diferenta intre sexe…

sursa: gizmodo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *