Categorii
Stiri

FMI lovit de femei

Cine se putea aștepta ca, în timp ce criza economică lovește, încă, puternic și necruțător în instituțiile financiare internaționale, una dintre cele mai puternice instituții financiare din lume să fie lovită și decapitată tocmai de sexul slab.

După ce zilele trecute Președintele Fondului Monetar Intrenațional, Dominique Strauss-Kahn, a fost arestat la New York pentru tentativă de viol, sechestrare de persoana și alte acuzații paradoxal de grave pentru un individ aflat în așa o poziție împortantă pe scena mondială, fiind reclamat de o femeie care făcea curățenie într-un hotel de lux; iată ca ieri, o altă femeie, Melissa Jackson, de data aceasta judecător, i-a respins cererea de eliberare pe cauțiune, cauțiune fixată la 1 milion de dolari, temându-se că inculpatul poate părăsi Statele Unite.


Foto: wikipedia.org

Și dacă nu era de ajuns, se pare că trecutul domnului Strauss-Kahn nu este lipsit de astfel de incidente.

Scriitoarea franceză Tristane Banon susține că în urmă cu noua ani același Strauss-Kahn ar fi atacat-o și că ea nu a depus plăngere la poliție ca urmare a sfaturilor mamei sale, la acea vreme consilier local din partea Partidului Socialist, partid în care Dominique Strauss-Kahn era membru marcant.
Și mai interesant este faptul că Tristane Banon este fina celei de a doua soții a lui Dominique Strauss-Kahn.
Tristane Banon a anunțat, prin avocat, că va depune plângere oficială împotriva lui Dominique Strauss-Kahn în zilele următoare.

Și probabil ca surprizele vor continua…. .

După isprava făcută la New York, Dominique Strauss-Kahn are la dosar, împotriva sa, șapte capete de acuzare, care, însumate pot duce la o pedeapsă minima de 15 ani sau maxima de 74 de ani de închisoare.

Dominique Strauss-Kahn este născut în 1949 și este economist și avocat dar și politician, fost comunist, actualmente membru al Partidului Socialist Francez.
Cu ajutorul actualului Președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, Strauss-Kahn a devenit Președinte al Fondului Monetar Internațional în 2007 dar și un posibil viitor candidat la Presedinția Franței.

Totuși, în urmă cu doar trei săptămâni, într-un interviu acordat ziarului Liberation, Dominique Strauss-Kahn declara că în cazul în care va candida la cea mai înaltă funcție în stat este sigur că va fi victima unei înscenări și enumera principalele trei dificultăți din calea sa astfel „Banii, femeile și faptul că sunt evreu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *