Categorii
Stiri

Cineva gândește în România!?

Cu stupoare am aflat că, încă, în țara noastră mai sunt și unii care gândesc și nu o fac deloc rău.
E un semn că nu-i totul pierdut.

Astfel am aflat că Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus, prin Decizia ICCJ nr. 607, ABOLIREA prevederilor legale prin care toate firmele cu sediul în România erau obligate la plata unei taxe lunare pentru serviciile publice de radio și tv.

În respingerea recursului formulat de Guvernul României și de Societatea Română de Radiodifuziune, care prevedea printre altele și faptul că plata taxei radio de către persoanele juridice reprezintă în fapt o aplicare a dispozițiilor constituționale care garantează dreptul la informare al cetățenilor prin asigurarea surselor de finanțare a principalelor mijloace de informare: radio și televiziunea publică, ICCJ a motivat că: dreptul constituțional la informare nu poate fi transformat într-o obligație.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 318.

Totodată, încă din 9 aprilie 2009, ICCJ a decis să anuleze definitiv taxa radio-tv pentru microîntreprinderi, prin Decizia nr. 2103.

Probabil că de acum înainte vor urma mii de procese pentru rambursarea sumelor provenite din taxele radio-tv încasate în mod abuziv.

Detalii se pot găsi pe:
http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=24434&utm_source=3369&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *