Categorii
Nr. 8 / Martie-Aprilie 2009

Caritate pe note muzicale

DACĂ, PÂNĂ NU DEMULT, CARITATEA PUBLICĂ ERA ASOCIATĂ CU TELEDONURILE ORGANIZATE DE DIFERITE TELEVIZIUNI SAU CU BALURILE GRANDIOASE, ÎMBINATE CU LICITAŢII, ULTIMII ANI AU ADUS O NOUĂ MODĂ PE MELEAGURILE ROMÂNEŞTI: CEA A CONCERTELOR DE CARITATE.

DACĂ, PÂNĂ NU DEMULT, CARITATEA PUBLICĂ ERA ASOCIATĂ CU TELEDONURILE ORGANIZATE DE DIFERITE TELEVIZIUNI SAU CU BALURILE GRANDIOASE, ÎMBINATE CU LICITAŢII, ULTIMII ANI AU ADUS O NOUĂ MODĂ PE MELEAGURILE ROMÂNEŞTI: CEA A CONCERTELOR DE CARITATE.

Un astfel de eveniment a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie, când asociaţiile Up Down şi Caritas Bucureşti au organizat un concert de binefacere, cu scopul de a strânge fonduri în vederea finalizării construcţiei Complexului de Servicii pentru Persoane cu Dizabilităţi şi pentru a sensibiliza comunitatea cu privire la provocările pe care trebuie să le întâmpine copiii cu Sindrom Down şi familiile lor. Au participat în jur de 300 de persoane, iar donaţiile (inclusiv invitaţiile) au dus la strângerea a 13.500 lei. Printre cei care s-au implicat s-au numărat Mihaela Rădulescu, Prof. Dr Radu Vlădăreanu, A.G. Weinberger, Adi Răspopa (campionul naţional la raliu), Cristi Enache, regizorul Kostas, Gianina Corondan, Ana Maria Ferencz etc. Au urcat pe scenă Viţa de Vie, Timpuri Noi, Sensor şi o formaţie mai puţin cunoscută, Riff Raff featuring Jo.

ÎN PAŞI DE DANS CĂTRE UN VIITOR MAI BUN

Un alt spectacol care a atras atenţia lumii a fost cel al lui Răzvan Mazilu de pe Scena Operei Naţionale din Bucureşti. Marcel Iureş, Alexander Bălănescu, Gigi Căciuleanu şi Monique Schnyder au participat la spectacolul de dans contemporan organizat pentru sprijinirea unor licee de coregrafie din ţară. Fondurile obţinute din vânzarea biletelor, anul acesta, vor fi direcţionate către elevii Liceului de Artă „Octav Băncilă“ din Iaşi, secţia Coregrafie. „Să ajungi dansator profesionist este foarte greu, e un drum lung, plin de sacrificii, care cere multă muncă şi determinare, iar aceşti copii au nevoie de toată susţinerea pe care o pot primi pentru a ajunge acolo unde îşi doresc“, spune Răzvan Mazilu. Evenimentul a avut şi invitaţi speciali. Coregraful Gigi Căciuleanu a venit special de la Paris, alături de dansatoarea şi acrobata Monique Schnyder, din Elveţia, şi de celebrul violonist şi compozitor Alexander Bălănescu, precum şi de trupa de gimnaşti Romanian Golden Team sau de sporitvul Marius Urzică. De asemenea, printre invitaţii lui Răzvan Mazilu s-au mai numărat şi balerinele Monica Petrică, solista Operei Naţionale Bucureşti, Monica Ştraţ, solista Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian“, muzicianul şi solistul rock Adrian Despot împreună cu formaţia Viţa de Vie şi vedeta de televiziune Mihaela Rădulescu. Spectacolul a debutat cu un documentar despre munca pe care o depun elevii Liceului de coregrafie „Floria Capsali“ din Capitală, dar şi despre condiţiile dificile în care sunt nevoiţi sa repete. Răzvan Mazilu a deschis momentele de dans, făcând primii paşi pe melodia lui Louis Armstrong „Wonderful World“.

Apoi, un fragment din spectacolul „Jocul de-a Shakespeare“ a fost dedicat memoriei lui Ştefan Iordache. Sportivii au fost cei care au făcut spectacolul antrenant, îmbinând acrobaţiile cu eleganţa dansului. A urmat un fragment din „Simfonia fantastică“, pe fundalul poemului lui Charles Baudelaire, „L’invitation au voyage“, prezentat de Răzvan Mazilu şi Monica Petrică.

Violonistul Alexander Bălănescu, pe a cărui muzică au dansat câţiva elevi ai Liceului de coregrafie „Floria Capsali“, a fost îndelung aplaudat. Publicul a avut parte şi de un fragment din cel mai recent spectacol al lui Mazilu, „Umbre de lumină“, dar şi de o secvenţă dintr-un spectacol deja consacrat, „Urban Kiss“. Cel mai aşteptat moment a fost oferit de Gigi Căciuleanu, care a dansat pe armoniile melodiei „La vie en rose“, interpretată de Louis Armstrong.

Spectacolul s-a încheiat cu Viţa de vie şi „Praf de stele“.

Dansatorul a mai organizat astfel de evenimente şi în trecut. Până în prezent au fost donate materiale didactice, pianine, echipamente în valoare totală de peste 30.000 de euro Liceului de Coregrafie „Floria Capsali“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *