Categorii
Despre modă Nr. 8 / Martie-Aprilie 2009

Bretelele lui James Bond, în România

ÎN AFARĂ DE UTILITATEA EVIDENTĂ, BRETELELE DAU UN PLUS DE RAFINAMENT UNEI ŢINUTE, FIE CĂ ESTE CASUAL, SMART-CASUAL, DE BUSINESS SAU DE SEARĂ.

ÎN AFARĂ DE UTILITATEA EVIDENTĂ, BRETELELE DAU UN PLUS DE RAFINAMENT UNEI ŢINUTE, FIE CĂ ESTE CASUAL, SMART-CASUAL, DE BUSINESS SAU DE SEARĂ.

De-a lungul ultimilor 300 de ani au existat precursori ai bretelelor dar modelul contemporan, devenit deja clasic, a fost inventat în 1822 de Albert Thurston. La un moment dat au fost o componentă obligatorie a ţinutei masculine datorită tăieturii înalte a pantalonilor de la mijlocul secolului XIX, începutul secolului XX. În timpul Primului Război Mondial, au pierdut din popularitate odată cu obişnuinţa bărbaţilor de a purta curele de uniformă militară. Totuşi, 1920-1930 reprezintă anii de glorie ai bretelelor. În acea perioadă s-a trecut de la poziţionarea nasturilor pe partea exterioară a beteliei pantalonului, pe cea interioară.

Deşi în anii ’40, datorită revenirii în modă a pantalonilor cu talie înaltă, bretelele au devenit, din nou, la modă, totuşi, ele nu au dominat, la acelaşi nivel, cureaua.

După ultimul secol în care bretelele erau considerate demodate fiind, în preferinţa generală, înlocuite de curea, au revenit în forţă, din anul 1987, odată cu Michael Douglas şi faimoasele lui bretele de culoare roşie, din filmul „Wall Street“.

Albert Thurston a fost şi rămane creatorul de elită, pentru bărbaţi celebri, de o eleganţă universal recunoscută şi devenită etalon. De la Fred Astair, Frank Sinatra, până la contemporanii Michael Douglas (în „Wall Street“), Tom Cruise (în „Valkyrie“) sau Lary King, toţi au purtat aceste bretele, atât pe scenă, în filme, ori în viaţa de zi cu zi.

Ultima „victimă“ este Daniel Craig, ale cărui bretele au făcut furori printre spectatorii celui mai recent film James Bond „Casino Royale“.

Fără o tradiţie în domeniu, Bucureştiul a devenit în ultimul timp un etalon al eleganţei masculine, unde un bărbat pedant, interesat de calitate şi rafinament, are posibilitatea să găsească toate componentele unei ţinute potrivite. O dovadă este că brandul londonez „Albert Thurston“ este prezent şi aici, în magazinele TRENDS by Adina Buzatu din Calea Victoriei nr. 83-85 (tel. +40720660661) şi Băneasa Shopping City, Parter (tel. +40720660662).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *