Categorii
Nr. 5 / Septembrie - Octombrie 2008

Barbados

DESTINAŢIA FAVORITĂ A TURIŞTILOR DIN ÎNTREAGA LUME, DAR MAI ALES A CELOR BRITANICI, BARBADOS ESTE REGINA CARAIBELOR. STIL SOFISTICAT, ŞARM ŞI ROMANTISM – UN MELANJ NUMIT BARBADOS. PLAJE FINE, CORALI, CRICKET, OPERĂ, POLO SE AFLĂ LA DISPOZIŢIA TURIŞTILOR CARE AJUNG PÂNĂ AICI

DESTINAŢIA FAVORITĂ A TURIŞTILOR DIN ÎNTREAGA LUME, DAR MAI ALES A CELOR BRITANICI, BARBADOS ESTE REGINA CARAIBELOR. STIL SOFISTICAT, ŞARM ŞI ROMANTISM – UN MELANJ NUMIT BARBADOS. PLAJE FINE, CORALI, CRICKET, OPERĂ, POLO SE AFLĂ LA DISPOZIŢIA TURIŞTILOR CARE AJUNG PÂNĂ AICI

Perla Caraibelor

Recomandată tuturor vârstelor, Barbados este insula pe care acţiunea este la ea acasă, la fel ca şi sporturile de apă, călătoriile şi golful. Nu vei duce lipsă nici de incursiuni în grădini şi plantaţ ii luxuriante şi istorice, numai bune de explorat.

Insula este o formaţiune de corali, născută în urma unei intense activităţi vulcanice. Briza constantă îi conferă un climat tropical, blând şi plăcut. Plajele sunt excelente, iar aglomerările de corali ascund un mare număr de peşteri şi lacuri subterane.

Apa potabilă provenită de aici este printre cele mai pure din lume.

Deşi Barbadosul are o mulţime de motive turistice care îi conving pe doritori să revină ori de câte ori este posibil – artă, activităţi, viaţă de noapte, muzică, istorie, unele dintre cele mai bune restaurante – ceea ce pare să primeze în opţiunile vizitatorilor este „materialul uman”. Locuitorii Barbadosului, numiţi Bajans, sunt extrem de calzi şi prietenoşi, mereu cu zâmbetul pe buze.

Coasta de Vest este cea mai aristocratică parte a Insulei Barbados, iar în St. James vei găsi cu siguranţă unele dintre cele mai fine plaje şi cele mai selecte restaurante. Stilat şi sofisticat, St. James este supranumit adesea „Coasta de Platină” sau „şirul milionarilor”, şi oferă turiştilor restaurante excelente şi un shopping de cea mai bună calitate.

Coasta de Sud este locaţia perfectă pentru pasionaţii de surfing. Competiţiile anuale şi întâlnirile internaţionale se ţin atât pe Coasta de Sud cât şi pe cea de Est.

Coastele de Est şi de Nord ale insulei se deschid către Oceanul Atlantic, iar aici sunt întotdeauna valuri uriaşe şi recifuri de coral. Aceaste zone nu sunt recomandate pentru înot, cu excepţ ia câtorva golfuri foarte bine protejate.

Plajele din Barbados sunt unele dintre cele mai frumoase plaje din Caraibe, iar aceea din The Crane este inclusă pe lista celor mai bune 10 plaje din lume întocmită de Lifestyles of the Rich and Famous. Toate plajele din Barbados sunt deschise publicului, iar accesul la acestea este un drept pe care îl au toţi locuitorii insulei. Pentru pasionaţii genului, este bine de ştiut că în Barbados nu există plaje pentru nudişti, şi – mai mult decât atât – nudismul este ilegal aici!

Insula este foarte bine dezvoltată, punând la dispoziţia turiştilor hoteluri renumite la nivel internaţional.

Ce să nu ratezi:

Bridgetown, capitală „furnicar” National Heroes Square, cu statuile simbolurilor naţionale ale insulei Mount Hillaby, pentru priveliştile fantastce ale insulei Grădinile Botanice Abdromeda Fabrica unde se produce romul Mount Gay, cel mai vechi rom din lume.

7 motive să vizitezi Barbados:

1. Ospitalitatea localnicilor.
2. Festivalurile – în orice moment al anului ai ajunge aici, vei găsi cu siguranţă un festival la care să participi. Cel mai important este Festivalul Crop-Over, care celebrează sfârşitul recoltei de trestie de zahăr.
3. Mâncarea. Un mix încântător de mâncare polineziană, franţuzească, grecească, chinezească, italiană, japoneză şi din Lumea Nouă. Restaurante fine, barbeque-uri pe plajă, dar şi fast-food-uri şi pieţe locale.
4. Viaţa de noapte. Cuvântul perfect care descrie viaţa de noapte din Barbados – vibrant!
5. Cazarea. Staţiuni şi cluburi de cea mai înaltă clasă, apartamente, vile intime, hoteluri cochete, spa-uri, toate la îndemâna turiştilor.
6. Activităţile. Cele mai multe dintre hoteluri oferă posibilitatea practicării de sporturi de apă, golf sau tenis, iar cei care ajung pe insulă pot încerca desigur şi safari, drumeţii, snorkeling sau călărie.
7. Istorie. Pentru pasionaţi, în Barbados se află o varietate largă de situri istorice şi monumente, printre care plantaţia Great Houses. Toate acestea datează din perioada dominaţiei britanice, care a durat aproximativ 350 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *