Categorii
Stiri

Știre ȘOC: Cristi Minculescu PĂRĂSEȘTE trupa IRIS

Cântăreţul Cristi Minculescu, solistul trupe Iris, va părăsi formaţia, fiind înlocuit, din data de 3 septembrie a acestui an, de buzoianul Toni Şeicărescu.

În anunțul postat la profilul oficial al formatiei de pe Facebook se arată că ”Începând cu data de 3 septembrie 2012, Cristi Minculescu părăseşte grupul Iris. Activitatea formaţiei va continua, avându-l ca solist pe Toni Şeicărescu”.

Una dintre cele mai longevive şi iubite formaţii româneşti, trupa Iris a făcut istorie în rockul autohton timp de trei decenii şi jumătate.

Membrii trupei au fost decoraţi cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler în octombrie 2007.

Trupa Iris a evoluat, de-a lungul carierei muzicale, în faţa a peste 9 milioane de oameni, în peste 5.000 de concerte.

În 2007, ei au sărbătorit 30 de ani de existenţă pe Aeroportul Băneasa, unde au cântat în faţa a peste 15.000 de fani, un record autohton greu de egalat.

Un an mai târziu, în 2008, veteranii muzicii rock au primit discul de aur pentru vânzările albumului „Cei ce vor fi” şi discul de platină pentru albumul „Maxima”, fiind premiaţi şi în faţa publicului a doua zi, la concertul Iris Aeterna susţinut la Teatrul Naţional Bucureşti.

Tot în anul 2008, Romanian Music Awards a consemnat alte două premii câştigate de Iris: Best Live şi Best Rock – „Cei ce vor fi”.

„Am ascultat Iris de mic copil şi după atăţia ani ajung să fiu solist la trupa adolescenţei mele. Pentru mine este o mare provocare, nu-mi găsesc rostul în tot ceea ce aş vrea să exprim, că am ajuns într-o formaţie de legendă. Sper din tot sufletul ca cei care au fost până acum alături de Iris să fie şi de acum înainte. Despre Cristi Minculescu nu am cum să vorbesc decât la superlativ, dar am toată încrederea că Iris va continua povestea”, adeclarat noul solist al trupei, Tony Şeicărescu (ex – Direcția 5).

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *